NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı

NBA'de All-Star hafta sonuna yetenek yarışmalarıyla devam edildi. Smaç yarışmasında Miami Heat'in forveti Derrick Jones Jr., nefes kesen bir mücadelenin sonunda şampiyon oldu. "Yine Aaron Gordon'ın hakkı yendi" tartışmasıysa halen sürüyor...

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'de All-Star 2020'nin ikinci gününde izleyiciler nefes kesen mücadelelere tanıklık ettiler. 

Bu yıl Şikago'da düzenlenen 69. All Star organizasyonunda herkesin merakla beklediği smaç yarışması, son yılların en rekabetçi mücadelelerinden birine sahne oldu. 

Yarışmaya 2008 yılının şampiyonu Dwight Howard (Los Angeles Lakers), Aaron Gordon (Orlando Magic), Derrick Jones (Miami Heat) ve Pat Connaughton (Milwaukee Bucks) katıldı.

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı - Resim : 1

Büyük çekişmeyle geçen yarışmanın finalinde Aaron Gordon'la Derrick Jones (üstte) kozlarını paylaştı. 

İki kez uzatmaya giden yarışmayı altıncı haklar sonunda 48 puan alan Jones, Gordon'ın önünde bir puan farkla kazanarak kupayı kaldırdı. 

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı - Resim : 2

Gordon'ın bir kez daha hüsrana uğraması, hem salonda hem de sosyal medyada tepki çekti.

Zach LaVine ile finalde karşılaştığı 2016'da da rakibinden daha özgün smaçlar yapmasına rağmen kupayı alamayan Orlando Magic'in yıldızı da olanlara tepkiliydi.

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı - Resim : 3

Gordon, düzenlediği basın toplantısında bir daha smaç yarışmasına katılmayacağını belirtip hayal kırıklığını dile getirdi: "İki kupam olması gerekiyormuş gibi hissediyorum. Smaç yarışmasına bir daha katılmayacağım. Bundan sonra 3 sayı yarışmasını kazanmayı deneyeceğim." 

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı - Resim : 4

3 sayı yarışmasıyla devam edelim...

Bu yılın yarışmacıları şunlardı: Joe Harris (Brooklyn Nets), Davis Bertans (Washington Wizards), Devonte Graham (Charlotte Hornets), Buddy Hield (Sacramento Kings), Zach LaVine (Chicago Bulls), Duncan Robinson (Miami Heat), Trae Young (Atlanta Hawks) ve Devin Booker (Phoenix Suns).

Finalde, 2018 şampiyonu Devin Booker'la Buddy Hield karşı karşıya geldi. Burada da nefes kesen bir mücadele vardı. Son topu baskete çevirip  puanını 27'ye çıkaran Hield, bir puan farkla ilk şampiyonluğunu elde etti. 

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı - Resim : 5

Ve yetenek yarışması: 

Uzunla kısaları karşı karşıya getiren yetenek yarışmasında zafer, Indiana Pacers oyuncusu Domantas Sabonis'i geçen Miami Heat'ten Bam Adebayo'nun oldu.

NBA All-Star 2020: Smaç yarışmasını Derrick Jones kazandı, ortalık karıştı - Resim : 6

NBA All-Star 2020, Lebron James ile Giannis Antetokounmpo'nun takımları arasında Türkiye saatiyle sabaha karşı oynanacak Doğu-Batı maçıyla sona erecek. 

Bu yıl All-Star karşılaşmasının en değerli oyuncusu, "Kobe Bryant Ödülü" ile onurlandırılacak. NBA yönetimi, MVP Ödülü'ne ocak sonunda helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden tüm zamanların en büyük oyuncularından Kobe Bryant'ın ismini verdi...

NBA NBA All-Star