18 yaşındaki rakibine yenilen Naomi Osaka'dan şaşırtan karar! Gözyaşları içinde açıkladı

18 yaşındaki rakibine yenilen Naomi Osaka'dan şaşırtan karar! Gözyaşları içinde açıkladı

Servetine son 12 ayda 60 milyon dolar ekleyerek 1 yılda en çok kazanan kadın sporcu unvanını koruyan 23 yaşındaki tenisçi Naomi Osaka herkesi şaşırttı. Teniste sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık'a 3. turda 18 yaşındaki Leylah Fernandez'e yenilen Osaka, tenise ara verdiğini açıkladı

ABD'nin New York kentinde düzenlenen sezonun son grand slam turnuvasının 5. gün maçları tamamlandı.ABD Açık Tenis Turnuvası'nda kadınların 3 numaralı seribaşı Naomi Osaka 3. turda elendi.

Tek kadınlarda dünya 73 numarası Leylah Fernandez, 2018 ve 2020 şampiyonu Osaka'yı 2-1'lik (5-7, 7-6, 6-4) skorla turnuvanın dışına iterek büyük bir sürprize imza attı.

İlk turu geçmesinin ardından psikolojik açıdan zor günler geçirdiği gerekçesiyle Fransa Açık'tan (Roland Garros) çekilen, ardından çim kort sezonunu da pas geçen Osaka, tenise bir süre ara vermeyi düşündüğünü söyledi.

TENİSE ARA VERDİĞİNİ AÇIKLADI

23 yaşındaki Japon tenisçi, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Ne yapmak istediğimi anlamaya çalıştığım bir noktadaymışım gibi hissediyorum. Dürüst olmak gerekirse bir sonraki maçımı ne zaman oynayacağımı bilmiyorum. Sanırım bir süreliğine ara vereceğim. Son zamanlarda kazandığım maçlarda mutluluktan çok rahatlama hissediyorum. Kaybettiğimde ise çok üzülüyorum. Bunun normal olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

MAYIS AYINDA FRANSA AÇIK'TAN ÇEKİLDİ

2018 yılında şampiyon olduğu ABD Açık'tan beri uzun depresyon nöbetleri geçirdiğini belirten Osaka, mayıs ayında yaptığı açıklamada içe dönük bir yapısı olduğunu ve medya önünde büyük stres yaşadığını kaydederek  "Paris'te zaten savunmasız ve endişeli hissediyordum. Kendimle ilgilenmemin ve basın toplantılarını atlamanın daha iyi olacağını düşündüm. Şu anda turnuva, diğer oyuncular ve kendi iyiliğim için en iyi şeyin çekilmem olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

 

EN ÇOK KAZANANLAR LİSTESİNDE ZİRVEDE

Her yıl dünyanın en çok kazananları listesini yayınlayan ABD merkezli iş ve finans dergisi Forbes, bu senenin en zenginlerini belirledi. Naomi Osaka, bu yıl da, "1 yıllık süre zarfında en çok kazanan kadın sporcu" unvanını korudu. Geçen yıla göre 23 milyon Dolar daha fazla kazanarak son 12 ayda servetine 60 milyon Dolar ekleyen 23 yaşındaki sporcunun, dünyanın en çok kazanan 50 sporcusu arasında da 29.'luktan 12. sıraya yükseldiği kaydedildi. Osaka'nın 20'den fazla sponsorluk anlaşması yaptığı ifade edilirken, genç yıldızın 12 aylık dönemde kazandığı 60 milyon Dolar'ın 55 milyon Doları'nın sponsorluk anlaşmalarından geldiği açıklandı.

SERENA WILLIAMS'I TAHTINDAN ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl 37.4 milyon Dolarlık kazançla Forbes zenginler listesine "1 yıllık süre zarfında en çok kazanan kadın sporcu" rekorunu kırarak giren Osaka, 2015 yılında 29.7 milyon Dolar kazanarak aynı rekorun sahibi olan Maria Sharapova'yı da geride bırakmıştı. Osaka, tahtı kendisinden önce 4 yıldır zirvede olan ABD'li tenisçi Serena Williams'dan devralmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Amerika Açık Naomi Osaka tenis