Mustafa Cengiz'den 'Fatih Terim' açıklaması

Galatasaray
Mustafa Cengiz'den 'Fatih Terim' açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Teknik Direktör Fatih Terim ile Türk Telekom Stadı'nda görüştü. Cengiz, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Cengiz, Fatih Terim, transfer ve adaylık konularında çok önemli mesajlar verdi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Teknik Direktör Fatih Terim'i görüşme yapmak için Türk Telekom Stadı'na davet etti. İkili arasındaki görüşme sonrasında Mustafa Cengiz, açıklama yaptı. 

Cengiz'in açıklamaları:

3-5 gündür büyük bir kaos yaratma yanlış hedefler, özellikle sosyal medyada görünce üzüldüğüm haksız suçlamalar var. 3 yıla geldiğimizde taraftar şunu unutmasın. Geçmişini bilmeyen geleceğini yönetemez. Önemli olan filmdir, süreci yakalamaktır. Biz görevi aldığımızda durum şuydu. 157 milyon euroya yakın borcumuz vardı. 147 milyon euro olarak UEFA'ya bildirilmişti. Transfer yasağı vardı. Bunları hallettik şükürler olsun. Millet UEFA'yı hafife alıyor, öyle değil. 4 ay sonunda biz 67 sayfa rapor verdik. Tarihinde ilk defa bir kulübe ikinci defa uzlaşma anlaşması yaptılar. UEFA'da da yer yerinden oynadı. Milan, PSG bizim yolumuzu izlediler. Biz avukat kullanmadık. Bizi izlediler, havaalanında bize dediler ki, sizin avukata ihtiyacınız yok. 6 milyon euro da ceza yedik, bunu da ödedik. Bütün spor hukukçuları CAS'a nasıl gidersin diye bana karşı çıktı. Sağolsun teknik kadromuz, futbolcularımız 2 yıl üst üste bizi şampiyon yaptı ve 4 tane kupa. 10 yıldır ilk defa kara geçtik biz. Kayyum tehlikesinden kurtulduk. Ben bunları hafıza için anlatıyorum. Ben bugün varım, yarın yokum. 

Bu kadar komplo teorisi, haksız eleştiri, ağır saldırısı ben görmedim. Kara delik gibi emiyorlar, ben de dahil direniyorum ama buna. 

DERBİDE TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ VE FUTBOLCULAR ÖLÜMÜNE OYNAYACAK

(Beşiktaş derbisi) Bu maça kazanmak hedefiyle çıkıyoruz. Değerli bir rakiple oynuyoruz. Bu maçta gerek teknik direktörümüz, gerek futbolcular ölümüne oynayacak. Şu an kadromuzda olan her futbolcumuz çok değerlidir. Sağolsun hocamız onları monte etmeye başladı zamanı geldikçe. Biz pazar günü kıran kırana oynayacağız. 

TRANSFER ELEŞTİRİLERİ

Bir taraftar olarak bakarsam beceriksiz bir yönetimiz. Vasatız. Bu kelime de yeni çıktı. Bizim aldığımız oyuncu sayısı 47. 40 milyon euro ödemişiz. Gerçek limitler ne? Toplam ödenen 44 milyon. 47 futbolcu, sayı da var. Bizim dışımızda hiçbir kulüp bu rakamları gösteremez. Ne kadar göndermişiz? 68 oyuncu göndermişiz. Ne kadar gelir elde etmişiz? 62 milyon euro. 18 milyon euro artıdayız. Beceriksiz ve vasat halimiz bu. Becerikli olsaydık ne olacaktı? Arkadan dolanıp 2 puan almak yok, bizim her şeyimiz açık arkadaşlar. Bizim taraftarımız sorgulayıcı, biz de cevap veriyoruz.

 

Mustafa Cengiz'den 'Fatih Terim' açıklaması - Resim : 1

Ben de onlar gibi bir taraftarım. Bu açıdan bakarsak biz 100 milyon euro kar elde etmediğimiz için suçluyuz ama benim 3 yıla daha ihtiyacım var. Korkmayın aday değilim. Öyle bir kulüp vermeliyiz ki oradan sıçramalı. 

5 yıl yapılandırma yaptık. Birinci yıl bitti. 7+2'ye döndü. İlk iki yıl ödemesiz. Ben senin için yapıyorum, ben buraya 9 yıl kazık mı çaktım. Ömrümün ne olacağı belli değil. Ya tranfer ya istifa diyorlar. Böyle bir şey olur mu ya? 

TRANSFER AÇIKLAMASI

Bir saattir Fatih hoca ile konuştum. Diyorlar, "hocayı atıyoruz", "Ultraaslan'ı ben yönetiyormuşum" Bana diyor ya transfer ya istifa diye. (İrfan Can görüşmesi) Ben ne görüştüysem Göksel bey de dürüst insan, görüştüm. Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi. Toplam rakam (transferi görüşülen futbolcular) 38 milyon euro oldu. Şu anda 9.8 milyon TL limitimiz var. Ben şunu rahatlıkla yaparım. Yazarım çekleri mayıs sonrasına, hepsini alırım. İrfan Can'ı da. Sonra da eyvallah der giderim. Beni gebertseniz ben bunu yapmam. Galatasaray'ın geleceğini karartmam. Bana istedikleri kadar beceriksiz desinler, ben beceriksizim bu konuda. 

Hocam açıkça diyor ki, oldu oldu, olmadı biz bu kadro ile de yine şampiyon oluruz, bir noktaya geliriz, gelecek yönetimler transfer yapar. Hocamızın istediği isimlerle ilgili çalışmalar devam ediyor.

FATİH TERİM İLE GÖRÜŞME

Biz klasik olarak hocamla devamlı bir araya geliyoruz. Niye yalnız hissediyorsun diyorum. O hale geldim diyor. Yalnız hissetmesi bizle ilgili bir olay değil. Saha kenarında çıldırıyor, bu yaşta yağmuru yiyor, kolay değil. Empati yaptım. Bu sırf para ile olacak iş değil. Biz hocama hak verdik. Bazen vermiyoruz, hayır diyoruz. İki medeni insan gibi. Bir saati aşkın da konuştuk. Kavga olsa hocam söyler zaten, ben de söylerim. İkimiz de lafımızı esirgemeyiz. Ben hocamdan çekinmem, hocam da benden çekinmez. Bunu medya üzerinden yapmam, hocam da yapmaz.  Kavga için çekirdek aldılarsa onunla Netflix izlesinler. İrfan Can'ı koyduğunuzda çok yüksek değerlerde. Visca da öyle. Göksel kardeşimin istediği 13-14 milyon euro ama değeri daha yüksek. Taraftar beklesin biraz, biz nakit kaynak yaratmadan uzun vadede borçlanmayız. 

Yokluklar bazen fırsatlara çevrilir. Hocamız da buldu. Şapkadan tavşan çıkardı. Biz yönetim olarak bazen fil çıkarıyoruz. Taraftar kendini kırılgan hissetmesin. Rakip takımın başkan cebinden ödüyor. Galatasaray ne oligark takımıdır, ne şirket takımıdır. Bir taraftar takımıdır. Dernektir. Hiç transfer yapamayabiliriz. Yapamayınca istifa en kolay. Benim için istifa etmek kadar beni kurtaracak hiçbir şey olmaz ama aradan bir müddet geçince buraya kayyum atanırsa ben buna dayanamam. Seçim için çok uğraştım arkadaşlar. Ben niye girmeyeyim seçime ya? Ben enayi miyim? 2525 kişi bana oy vermiş. Namustur o. 

Limiti iki defa aşanlar oldu. Ne oldu? Ben yüzde 25 aşarım. 1 milyon euro değil de, 4 harcarsam aşarım. Aşanlar olmadı mı? Biz yalan gördük. Rakam görmedik. 

BAŞKAN ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

(Başkan adaylığı) Düşünmüyorum. Bilmiyorum. Ben iyi bir aday görürsem, onun lehine çekilirim ama iyi bir aday görmezsem, özür dilerim diğer adaylardan, ara süreçte de çıkanlar iyi Galatasaraylı ama kendimce yeterli görmezsem aday olabilirim. Olurum demiyorum, naz da etmiyorum.

Falcao'ya ülkesinden, Güney Amerika'dan ve Araplardan teklifler gelse de kabul etmiyor. Ancak kendisinin ve Galatasaray'ın yararına bir durum olur da gitmek isterse konuşuruz.

"BURADA 33 SENE KALSAM, Kİ KORKMAYIN KALMAYACAĞIM, 33 SENE HOCAMLA DEVAM EDERİZ"

(Fatih Terim'in mukavelesi Mayıs'ta bitiyor mu?) Fatih Terim’in mukavelesi mayısta bitmiyor. Biz 2+3 yıl yaptık. Devam ediyor opsiyonu. Biz mukaveleyi hocamla beraber yaptık ve kendisi böyle olmasını istedi. Eğer seçimden sonra biz görevde olmaz isek ve yeni gelecek olan yönetimin bu konuda farklı bir tercihi olursa diye düşündük Hocamın maçtan sonra yaptığı açıklamanın sebebi de adrenalinden kaynaklı. Kavgada yumruk bile sayılmaz bu. Ben burada 33 sene kalsam ki korkmayın kalmayacağım, 33 sene hocamla devam ederiz

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray