Muslera'nın veliahtı yine İtalya'da bulundu! Galatasaray için Arjantinli kaleci iddiası

Galatasaray İtalya Serie A transfer haberleri
Muslera'nın veliahtı yine İtalya'da bulundu! Galatasaray için Arjantinli kaleci iddiası
DepoPhotos

Muslera'nın ilerleyen yaşı ve sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması nedeniyle kaleci arayışlarına başladığı iddia edilen Galatasaray, Atalanta'nın Arjantinli file bekçesi Juan Musso'yu gündemine aldı.

Galatasaray'da 13. sezonunu geçiren 37 yaşındaki Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'nın sarı-kırmızılı takımla olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

2011 yazında 6 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Lazio'dan transfer edilen Muslera, geçen süreçte Galatasaray formasıyla 484 maça çıktı. Uruguaylı kaleci bu maçların 173'ünde kalesini gole kapatırken, kalan maçlarda kalesinde 516 gol gördü.

Muslera Galatasaray kariyerinde 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Türkiye Süper Kupası olmak üzere toplamda 15 zafer yaşadı.

MUSLERA'NIN VELİAHTI YİNE İTALYA'DAN MI?

Galatasaray'ın Muslera'nın ilerleyen yaşı ve sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle kaleci arayışlarına başladığı iddia edilirken, İtalyan basınından flaş bir iddia geldi.

TuttoAtalanta'nın haberine göre; Galatasaray, İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta'nın 29 yaşındaki Arjantinli kalecisi Juan Musso'yu gündemine aldı.

Atalanta'da inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve son dönemde formasını genç kaleci Marco Carnesecchi'ye kaptıran Juan Musso'nun takımdan ayrılabileceği, Galatasaray'ın Arjantinli kaleci için ideal bir tercih olabileceği kaydedildi.

2021 yazında Udinese'den 20 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Juan Musso, 3. sezonunu geçirdiği Atalanta'da bugüne dek 88 maça çıkarken 27 maçta kalesini gole kapattı, 110 gol yedi.

Musso'nun İtalyan kulübüyle 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV