MotoGP'de İspanya etabında korkunç kaza: Havada takla attı

MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun son yarışı Valencia Grand Prix'sinde, Johann Zarco korkunç bir kaza atlattı. Kazaya ilişkin açıklama yapan Zarco "Havada takla attım ve benim için şaşırtıcıydı. Çok büyük bir şoktu" diye konuştu.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 19. ayağı, İspanya'nın Valencia kentindeki 4 kilometrelik Ricardo Tormo Pisti'nde 27 tur üzerinden gerçekleştirildi. 

Şampiyonluğu daha önce garantileyen Marc Marquez, sezonun son etabını birinci sırada bitirerek bu yılki 12, kariyerindeki 56. MotoGP zaferine ulaştı.

Petronas Yamaha pilotu Fabio Quartararo'nun ikinci olduğu yarışta, Pramac ekibinden Jack Miller üçüncülüğü elde etti.

Pilotlar klasmanı

Sezonun son yarışının ardından oluşan pilotlar klasmanı şöyle: 

1. Marc Marquez (İspanya): 420 puan

2. Andrea Dovizioso (İtalya): 269

3. Maverick Vinales (İspanya): 211

4. Alex Rins (İspanya): 205

5. Fabio Quartararo (Fransa): 192

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM"

Danilo Petrucci, altıncı virajda kaza yaptı ve ardından aynı virajda Johann Zarco da düştü. Zarco kendine kızıp pist dışına doğru ilerlediği esnada arkadan gelen çaylak Iker Lecuona yerde kaldı ve motosikleti Zarco'ya sert şekilde vurdu. Zarco hava takla attı ve yere düştü. Zarco sonrasında sedye ile pist dışına taşınırken, vücudunda herhangi bir kemik kırılmadığı duyuruldu. Zarco kazaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yarışın bittiği hissinden ötürü çok hayal kırıklığına uğradım. Çünkü şu anda MotoGP'de yapabileceğim son yarıştı ve onu da kaybettim. Bu üzücü his pek uzun sürmedi. Motosikletime doğru yürümeye başladım ve Lecouna'nın motosikleti bana çarptı. Havada takla attım ve benim için şaşırtıcıydı. Çok büyük bir şoktu. Sol ayak bileğimde garip bir his vardı. Onu hareket ettiremedim ve beni aldıkları zaman bir şeylerin kırıldığını düşünüyordum. Durup, durumun daha iyi olup olmadığına bakmam gerekiyor. Şimdi tüm kemiklere bakılıyor, kırılan bir şey yok ama bağlar iyi olmayabilir ve bu yüzden yarın bir dizi test olacak."

MotoGP