Morutan'dan Galatasaray açıklaması

Galatasaray transfer haberleri

Transferde adı Galatasaray ile anılan Steaua Bükreş'in 22 yaşındaki genç yeteneği Olimpiu Morutan'dan Galatasaray açıklaması geldi.  Kulüp Başkanı Gigi Becali de açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, Alexandru Cicaldau transferinin ardından şimdi de gözünü bir başka Romanyalı yıldıza çevirdi.  Sarı-kırmızılılar, 24 yaşındaki Cicaldau için kulübü Craiova'ya 6.5 milyon euro bonservis bedeli öderken oyuncuyla ise 5 yıllık sözleşme imzaladı. Ayrıca Cicaldau'nun serbest kalma bedeli ise 25 milyon olarak belirlendi.

Galatasaray'ın Romanya'dan yeni hedefi ise Steaua Bükreş'in 22 yaşındaki 10 numarası Olimpiu Morutan oldu.

HARİKA BİR GOL ATTI, GALATASARAY SORUSUNU YANITLADI

FCSB'nin Craiova ile oynadığı ve 4-1 kazandığı maçta attığı harika golle skora katkıda bulunan Morutan, kendisine Galatasaray iddialarının sorulması üzerine, "Galatasaray söylentileri nereden çıktı bilmiyorum ama transfer olursam çok mutlu olurum. Fiyatımı düşürmek için ilk 2 maçı kötü oynadım. Şaka yapıyorum. Cicaldau'yu transferi nedeniyle tebrik ederim. Ona iyi şanslar diliyorum" dedi.

Cluj altyapısından yetişen Morutan, 2016'da Botosani'ye transfer oldu. Genç yıldız, 2018'de ise 19 yaşında 700 bin euro bonservis bedeliyle Steaua Bükreş'in yolunu tuttu.

Morutan, son 3 sezonda Steaua Bükreş formasıyla 103 maçta 13 gol atarken 30 asist kaydetti.

Rumen basınında çıkan iddialara göre, Galatasaray, Morutan için kulübüne 8 milyon euro transfer teklifinde bulunacak.

Galatasaray'ın Morutan transferine ilişkin oyuncunun menajeri Florin Vulturar'dan sıcak açıklama geldi.

MENAJERİNDEN AÇIKLAMA

Gazeta Sporturilor'a konuşan Florin Vulturar, "Fatih Terim'in Morutan'ı istediği doğru. Galatasaray ilgileniyor, Morutan da ayrılmak istiyor. Ancak transfer kolay biten bir şey değil. Teklifleri açıklamam da doğru olmaz" dedi.

KULÜP BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Morutan'ın menajeri Florin Vulturar, FCSB'nin sahibi Gigi Becali'nin 15 milyon Euro bonservis bedeli talep ettiğini aktardıktan sonra FSCB'nin başkanı ve sahibi Becali, yeni bir açıklamada bulundu. Rumen futbol adamı, "Morutan için Galatasaray'dan resmi bir teklif yok. 20 milyon Euro değerinde ama onu yarı fiyatına satabilirim. Bana 10 milyon Euro verirlerse satarım" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray morutan Steaua Bükreş Olimpiu Morutan