Moraller bozulmuş

Moraller bozulmuş
Fenerbahçe'de Arda Güler Slovacko karşısında forma şansı buldu. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe ilk maçta turu geçmenin rahatlığı ile Slovacko karşısına rahat çıktı. Jesus da bir an önce kafasındaki 11’i belirlemeli ve yola artık o 11’le devam etmeli. Süper Lig'de Ümraniye karşısında alınan sonucun moralleri bozduğu her halden belliydi.

Fenerbahçe ilk maçta turu geçmenin rahatlığı ile Slovacko karşısına çıktı ve beraberlikle yoluna devam etti. Ancak futbolcuların vücut dili, akılların Ümraniye beraberliğinde kaldığını gösterdi. Süper Lig’in ilk haftasında ortaya konan futbol, takımı oldukça kötü etkilemiş.

Üstüne ilk maçtaki 3-0’lık skor da eklenince, “Bitse de gitsek” havasında bir Fenerbahçe sahada vardı. Bu maçın bize anlattığı başka şeyler de var… Jorge Jesus’un ideal 11’ini bulamaması ve arayış içinde olması asıl sorun.

Sahaya çıkan rotasyonlu 11’de Altay dışında herkesin bir sonraki maçta yedek kalma durumu var. Bu durumun futbolcuları ciddi şekilde etkilediği izlenimi oluşuyor. Yedekten gelen oyuncuların normalde maça asılması ve kendisini göstermesi gerekirken, bunu göremiyoruz. 23 yabancısı ve 35 futbolcusu olan Fenerbahçe acilen bu gereksiz kadro şişkinliğinden kurtulmalı.

Yoksa hocanın arayış işi, durumu daha da zorlaştıracak. Sahaya çıkan biliyor ki öbür maçta yedek oturacak. Sanki bazı futbolcularda inanç kaybı oluşmaya başlamış. Rossi geriye gidiyor, Bruma oynadığı zaman beklentilerin altında kalıyor, Peres kalitesini gösteremiyor.

Bazı futbolcular ise tamamen küstürülmüş durumda. Pelkas düşünülmüyor bile. Takımın üzümlü keki denen Pelkas, kaç maçta skoru değiştiren Pelkas silinip atılmış. Geri plana atılan Serdar Dursun öyle ya da böyle oynadığı maçlarda gollerine devam ediyor. Joshua King’den daha faydalı olduğunu gösteriyor. Bu da forma adaletini sorgulatıyor. İsmail Kartal, kadro istikrarı ile başarılı olmuştu. Jesus da bir an önce kafasındaki 11’i belirlemeli ve yola artık o 11’le devam etmeli. Yoksa inancı kalmayan futbolcuları sürekli değiştirerek bir yere varamazsınız.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus fenerbahçe