"Montella'nın her şeyi birkaç maçta çözebileceğini düşünmemiştim"

Milli Takım Vincenzo Montella EURO 2024 Elemeleri
"Montella'nın her şeyi birkaç maçta çözebileceğini düşünmemiştim"
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye, Letonya'yı 4-0 yenerek EURO 2024'ün vizesini aldı. Türkiye'nin tam her şey kötüye giderken yaptığı bu dönüş futbol dünyasını da şaşırttı.

One Football'dan Tommaso Cherubini, Marca'ya yaptığı açıklamada "Montella, İtalya'da teknik direktörlüğe çok genç yaşta başladı, harika şeyler yaptı. Ancak sonra olumsuz deneyimler yaşadı. Önemini yitirmeye başladı. Türkiye'nin teknik direktörlüğüne getirilmesi beni çok şaşırtmıştı. Türkiye gibi bir takımda kriz anında dizginleri ele alıp her şeyi birkaç maçta çözebileceğini düşünmemiştim" yorumunda bulundu.

"BAŞARININ SIRRI..."

Fanatik'ten Umut Eken ise Marca'ya yaptığı açıklamada "Başarının en önemli nedeni Montella. Bazı oyuncuları değiştirdi. Herkes onu seviyor ve onun zihniyetine inanıyor. Oyuncular Kuntz'un stratejisine inanmıyordu, teknik heyet ile takım arasındaki iletişim kötüydü. Başarının sırrı teknik direktör değişikliği. Oyuncularımız potansiyellerini biliyor. Mükemmel bir nesle sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.

11 FARKLI OYUNCU GOL ATTI

Marca'da yer alan haberde Türkiye Milli Takımı ile ilgili ilginç istatistiklere de yer verildi.

Birkaç tecrübeli oyuncu dışında gençlerden oluşan bir takım olduğunun altı çizildi. Arda Güler, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü, Yunus Akgün isimlerine dikkat çekildi.

EURO 2024 elemeleri sürecinde toplam 33 oyuncunun Milli takımda forma giydiği belirtilirken atılan 13 golün 11 farklı futbolcudan geldiğinin altı çizildi.

Kaynak: Haber Global TV

milli takım Vincenzo Montella futbol türk futbolu EURO 2024