Monaco'nun 35 milyon Euro'luk Mbappe planı suya düşebilir!

Monaco'nun 35 milyon Euro'luk Mbappe planı suya düşebilir!

Sözleşmesi gelecek sezon sonu bitecek olan Kylian Mbappe, eğer PSG ile sözleşme yenilemeyip kulüpten ücretsiz olarak ayrılırsa eski kulübü Monaco 35 milyon Euro kaybedecek.

Haberglobal.com.tr / Detay haber

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona karşısındaki performansıyla parmak ısırtan Kylian Mbappe dev takımların gündeminde.

PSG ile sözleşmesi 2022 yılında sona erecek olan Fransız futbolcunun ne yapacağı bilinmiyor.

Bu konuda bir açıklama yapan Mbappe, "Henüz karar verme aşamasındayım, eğer PSG ile yeniden sözleşme imzalarsam bu çok uzun soluklu bir anlaşma olacaktır" diye konuştu.

Mbappe'nin "PSG'de kalacağım" diye net konuşmaması Avrupa devlerinin iştahını kabartırken bu durumdan hoşnut olmayan bir kulüp var: Monaco.

PSG, Monaco'ya Kylian Mbappe'nin transferi için şu ana kadar 145 milyon euro ödedi. Anlaşma gereği 180 milyon euro olan transfer ücretinin geriye kalan 35 milyon euro'sunun Monaco'ya ödenmesi için Mbappe'nin kararı büyük önem arz ediyor.

İki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre Mbappe PSG'de kalırsa ya da PSG tarafından herhangi bir kulübe bonservisiyle satılırsa Fransız devi Monaco'ya 35 milyon euro'yu ödemek zorunda.

Ancak Mbappe, PSG'yle anlaşma yenilemez ve serbest kalırsa o zaman PSG anlaşma gereği Monaco'ya 35 milyon euro ödemeyecek.

Kaynak: Haber Global TV

Monaco Kylian Mbappe PSG