Mircea Lucescu: "Beşiktaş'a değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık"

Beşiktaş
Mircea Lucescu: "Beşiktaş'a değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık"

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş'a evinde 3-2 mağlup olan Dinamo Kiev'in tecrübeli teknik direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Beşiktaş'a değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık. Bizde de sadece kulüpte yetişmiş 11 oyuncu vardı" dedi.

İyi bir maç olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, "Gol atma şanslarımız oldu, hatalarımız oldu, mağlup olduk. Ama takımımızın rakibi domine etme becerisi beni memnun etti" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ DEĞİL AFRİKA MİLLİ TAKIMI'NA KARŞI OYNADIK"

Beşiktaş'ta çok fazla Afrikalı oyuncu oynadığını söyleyen Rumen teknik direktör, "Biz Beşiktaş'a karşı değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık. Bizde de kulüpte yetişmiş 11 oyuncu vardı. Teknik ve fiziksel anlamda bizden daha güçlüydüler, onlara karşı oynamak çok zor. Oyuncularımızın tecrübesizliğinden faydalandılar ve goller attılar. İyi bir takım, iyi transferler yaptılar" şeklinde konuştu.

*Beşiktaş, Dinamo Kiev karşılaşmasına Omar Colley, Daniel Amartey, Arthur Masuaku, Vincent Aboubakar ve Jackson Muleka olmak üzere 5 Afrikalı oyuncuyla başlamıştı.

"BEŞİKTAŞ'A VERİLEN PENALTIYI SAĞDUYULU BİR HAKEM VERMEZ"

Karşılaşmadaki hakem kararlarını eleştiren Lucescu, "Hakemlere karşı bir tutumum olduğunu söyleyeceksiniz ama iptal olan golümüzde çizgiyi televizyondan gördüm. Oyuncumuz ofsaytta değildi. Beşiktaş'a verilen penaltıyı da sağduyulu bir hakem vermez. Bir takımla alay edemezsiniz. Bu kararlar bana biraz abartılı geldi. Ancak Avrupa kupalarında da en çok gol yiyen takımız sanırım." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Global TV

Dinamo Kiev Mircea Lucescu Beşiktaş UEFA Avrupa Konferans Ligi Dinamo Kiev Beşiktaş maçı