Milli Takım 11'i nasıl olmalı? Santrforsuz bir 11 ihtimali

A Milli Takım Milli Takım EURO 2024 Vincenzo Montella
Milli Takım 11'i nasıl olmalı? Santrforsuz bir 11 ihtimali

EURO 2024 geldi çattı, milli takımın aday kadrosu da açıklandı. Peki Montella sahaya nasıl bir 11'le çıkmalı? Bu konuda yüzlerce görüş ortaya atılacak. Bir tanesi de bizden geliyor.

Milli Takım aday kadrosu açıklandı. 35 kişilik kadrodan 9 kişi elenecek.

26 kişilik kadroda kimlerin olacağından çok sahaya hangi 11'le çıkacağımız sorusunun yanıtı daha çok merak ediliyor.

Kadroya bakıldığında oyuncu seçeneklerin bazı bölgelerde az olması nedeniyle birazcık endişelenmemek mümkün değil.

KALECİ

Türkiye daha önceleri kaleci konusunda sıkıntı yaşamamıştı. Ancak bu kez var olan 4 opsiyon  da şüphe yaratıyor. 

Aralarında en düzenli oynayan ve en istikrarlı performans gösteren isim Mert Günok. Uğurcan Çakır kimi maçlarda çok iyi oynarken kimilerinde çok kötü performans sergiledi. Altay Bayındır milli takım dışında resmi olarak sadece 1 maçta forma giydi. Doğan Alemdar ise oynamasına rağmen istatistikleri umut verici değil.

DEFANS

Milli takımın en büyük problemlerinden biri. Bu bölge için alınan oyuncular kaliteli olmasına rağmen çoğu formsuz. Ahmetcan Kaplan istikrar sağladı ama tecrübe eksikliği var ve daha önce milli takımda hiç oynamadı. Bekler ise bu bölgenin tek istikrarlı alanı. Zeki ve Ferdi'ye Montella rahatlıkla güvenebilir.

ORTA SAHA

Bolluk içindeki orta sahada İsmail Yüksek'in durumu belirsizliğini koruyor. Eğer sakatlığı turnuvaya yetişemezse Okay Yokuşlu ve Salih Özcan'a şans doğacak. Hakan Çalhanoğlu'nun yeri garanti, üçüncü isim ise büyük ihtimalle Orkun Kökçü olacak. Hakan ve Orkun skora göre maç içinde görev bölgelerini değiştirerek oynayabilir. 

FORVET

Seçenek bol gibi görünse de oyuncular beklentilerin altında. Burada Montella'ya iş düşüyor. Santrfor için en büyük aday Enes Ünal, sakatlıktan sonra formu yükselse de henüz istenilen seviyede değil. Tecrübe derseniz Cenk Tosun öne çıkıyor ancak o da beklentilerin altında. Montella santrforsuz bir hücum hattı da düşünebilir. Hücuma destek olacak oyuncular için Arda Güler'in adını ilk olarak yazalım. Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz diğer opsiyonlar. Montella Yunus Akgün ve İrfan Can Kahveci'yi de kullanacaktır.

Milli Takım 11'i nasıl olmalı? Santrforsuz bir 11 ihtimali - Resim : 1

BİZİM ÖNERİMİZ

Kaleci tercihimiz istikrardan yana. Bu yüzden Mert Günok'un öne çıktığını düşünüyoruz. Bekler Zeki Çelik ve Ferdi Kadıoğlu'yla çözülebilir. Defansta ise form durumlarına bakarak Abdülkerim Bardakçı ve pas oyunu da oynayabilen Ozan Kabak'ı öne çıkarıyoruz.

Orta saha Hakan Çalhanoğlu'na emanet. Eğer iyileşirse yanında İsmail Yüksek yer almalı. İyileşmezse Salih Özcan ya da Okay Yokuşlu isimleri öne çıkacak. Orta saha 3'lüsünü Orkun Kökçü tamamlayacaktır. 

Hücumda ise santrforsuz bir sistemin 11 kişiyi de oyunda tutacağını düşünüyoruz. Fiziği buna çok uygun olmasa da tekniği ve top tutuşuyla Arda Güler ya da Barış Alper Yılmaz sahte dokuz olarak denenebilir. Bu durumda yanlarında Kerem Aktürkoğlu ya da Kenan Yıldız'la bir hücum hattı oluşturulabilir. Eğer santrforla oynamayı tercih edip Arda Güler'i sağ kanatta kullanırsa o zaman solda Barış Alper Yılmaz ve Kenan Yıldız'dan biri öne çıkar. Santrfor bölgesinde ise Enes Ünal, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy üçlüsünden biri maça göre tercih edilebilir.

Bütun bunlar bir öneriden ibaret. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

MİLLİ TAKIM İÇİN İLK 11 ÖNERİSİ

Kale: Mert Günok

Defans: Zeki Çelik - Ferdi Kadıoğlu - Ozan Kabak - Abdülkerim Bardakçı

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu - Orkun Kökçü - İsmail Yüksek (Salih Özcan)

(Santrforsuz) Hücum hattı: Kerem Aktürkoğlu - Arda Güler - Barış Alper Yılmaz

(Santrforlu) Hücum hattı: Barış Alper Yılmaz - Enes Ünal - Arda Güler