Milli boksör Hatice Akbaş'ın yarı final müsabakasına hemşehrilerinden heyecanlı takip

DHA
2024 Paris Olimpiyatları Spor haberleri

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş, kadınlar 54 kg yarı finalinde Güney Koreli boksör Im Ae-ji ile karşılaştı. Rakibini mağlup ederek finale çıkan milli boksör Akbaş'ın karşılaşması memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesinde heyecanla takip edildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Hatice Akbaş çeyrek final karşılaşmasında Moğolistan'dan Enkhjargal Munguntsetseg'i 5-0 yenerek yarı finale yükselmiş ve madalya kazanmaya hak kazanmıştı. Bugün yarı final karşılaşmasına çıkan milli boksör Hatice Akbaş'ın Güney Koreli rakibi boksör Im Ae-ji'yi mağlup ettiği mücadele tüm Türkiye'de olduğu gibi Akbaş'ın memleketi Malatya'da da heyecanla takip edildi. Akçadağ ilçesinde yaşayan annesi İlkay Akbaş ve aile yakınları yarı final müsabakasını Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş'ın ev sahipliğinde ellerinde Türk bayrakları ile sosyal tesiste kurulan ekrandan takip etti.

İLKAY AKBAŞ: HEM KIZIM HEM EŞİMLE GURUR DUYUYORUM

Kızı ve eşi ile gurur duyduğunu ve finalde olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden anne İlkay Akbaş, "Eşim burada çok zor imkânlarla kızımı yetiştirdi. Benim 3 çocuğumda sporcuydu fakat diğerleri babasının antrenmanına dayanamadı bıraktılar. Ama Hatice devam etti. Hatice'nin evde bir altın madalya köşesi var. Tam orta kısmına Paris biletini bıraktım ve dedim ki Olimpiyat madalyasının yeri hazır kızım onu alıp gel. Allah nasip ederse Türkiye'ye, Malatya'ya ve Akçadağ'a bu gururu yaşatacak" dedi.

Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Gençlik Spor İlçe Müdürü Burak Taştekin ise milli boksör Hatice Akbaş'ın galibiyetinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek tüm Türkiye olarak kendisinden altın madalyayı beklediklerini ifade ettiler.