Milli atlet Yasemin Can rekor kırdı

Milli atlet Yasemin Can rekor kırdı

Portekiz'in Lizbon kentindeki Avrupa Kros Şampiyonası'nda Yasemin Can, arka arkaya dördüncü altın madalyasını kazanarak tarihe geçti. Ayrıca Avrupa Kros Şampiyonası'nda daha önce bir şampiyonluğu milli atlet Aras Kaya, bu kez de ikinci sırada yer aldı.

Avrupa Kros'ta gelmiş geçmiş en kariyerli kadın atlet unvanına sahip Yasemin Can, üst üste dördüncü altın madalyasını aldı. Can madalya töreninde asker selamı vererek, 4'üncü zaferini kutladı.

Portekiz'in Lizbon kentindeki Avrupa Kros Şampiyonası'nda Yasemin Can, arka arkaya dördüncü altın madalyasını kazanarak tarihe geçti. Yasemin, 58 atletin yarıştığı büyük kadınlar müsabakasında parkuru 26:52'lik dereceyle tamamlarken, yarışın önemli bir bölümünü tek başına koştu. En yakın rakibi Norveçli Karoline Grovdal'ın 15 saniye farkla finişe ulaştığı yarışta Can, bir kez daha Avrupa Kros şampiyonluğunu almayı başardı.

Milli atlet Yasemin Can rekor kırdı - Resim : 1

Kariyerinde pistte iki, krosta dört, U23 yaş grubunda da iki olmak üzere toplam 8 Avrupa şampiyonluğu bulunan Yasemin Can, 11 Aralık'ta 23'üncü yaş gününü kutlayacak. Milli atlet, krostaki bu başarısıyla şampiyona tarihinin en başarılı isimleri arasındaki yerini de güçlendirdi.

Türkiye büyük kadınlar takımı, Yasemin Can'ın birinciliğine karşın takım sıralamasında podyuma giremedi. Eski Avrupa Kros ikincisi Meryem Akdağ'ın bitime iki tur kala fenalaşarak yarışı terk etmesiyle önemli puan kaybı yaşayan ay yıldızlı ekip, Esma Aydemir'in 14, Remziye Temel Erman'ın da 38'incisi olmasıyla toplamda 53 puana ulaştı. Takım sıralamasında 26 puanlı Britanya şampiyon olurken, 41 puanlı İrlanda ikinci, 43 puanlı Portekiz de üçüncü sırayı elde etti. Türkiye ise 10 puan farkla kürsüyü kaçırdı.

MİLLİ ATLET ARAS KAYA'DAN GÜMÜŞ MADALYA

Avrupa Kros Şampiyonası'nda daha önce bir şampiyonluğu bir de üçüncülüğü bulunan milli atlet Aras Kaya, bu kez de ikinci sıraya alarak kürsüye çıktı.

Portekiz'in Lizbon kentindeki Avrupa Kros Şampiyonası'nda milli takımın madalyalarından ikincisi Aras Kaya'dan geldi. 2016'nın Avrupa kros şampiyonu Kaya, geçen yılki üçüncülüğünün ardından bu kez de ikinci olarak gümüş madalya elde etti.

Milli atlet Yasemin Can rekor kırdı - Resim : 2

10.2 kilometre uzunluğundaki parkurda zorlu rakiplerle mücadele eden Aras Kaya, finişe 30:10 ile ulaştı. Yarışı kazanan İsveçli Robel Fsiha'nın arkasında ikinci olarak çizgiyi geçen Aras, böylece kariyerinde bir kez daha Avrupa kros kürsüsüne çıktı.

Büyük erkekler yarışında Sezgin Ataç, 31:08 ile 16'ncı sırayı alırken, Ali Kaya 31'inci, Ramazan Özdemir de 34'üncü oldu. İlk üç atletin derece toplamıyla oluşturulan takım sıralamasında Türkiye 50 puana ulaşırken, Britanya, Belçika ve İspanya'nın arkasında Avrupa dördüncüsü olarak yarışmayı tamamladı. DHA

Yasemin Can Aras Kaya