Mesut Özil imzayı attı

Fenerbahçe

Mesut Özil, kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan 3,5 yıllık sözleşmeye imzayı attı. Törende Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sportif Direktör Emre Belözoğlu ve Mesut Özil açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil için imza töreni düzenledi. Törendeki açıklamaların ardından Mesut Özil, kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan 3,5 yıllık sözleşmeye imzayı attı.

Mesut Özil'in açıklamaları:

Heyecanlıyım. Çok mutluyum. Başkanımızın dediği gibi, Fenerbahçe benim için bir hayaldi. İki taraf için de muhteşem. İnşallah takıma sahada, yeteneğimle faydalı olacağım. Ben inanıyorum Fenerbahçe'ye. Burada olduğum için de çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Beni Fenerbahçeli yapan aslında kendimim. Maçları seyrederken birisi Galatasaraylı, birisi Beşiktaşlı oluyordu. Ben Fenerbahçeliydim. Öyle de kalacağım. Fenerbahçe'de Pelkas'ı çok beğeniyorum. Çok yetenekli bir oyuncu. 

Mesut Özil imzayı attı - Resim : 1

BURAK YILMAZ AÇIKLAMASI

(Burak Yılmaz'ın sözleri) Almanya Milli Takımı'nı seçmem geçmiş bir olay. O dönem öyle karar vermiştik. Burak Yılmaz kardeşimize gelecek olursak, ona da başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eder.

Törende konuşan Ali Koç'un açıklamaları:

Biz bu hikayenin başlangıcı olarak 7 Haziran 2019 olan, Mesut'un evlilik tarihini alıyoruz. O gün Acun Ilıcalı, 'İnşallah bu sene vatan hasretin sona erer Mesut' dedi. Bu beklentilerin fitilini ateşledi. Bu hikayenin pek çok kahramanı, emek sarfedenleri oldu. Sevgili Acun Ilıcalı'nın çok önemli rolü, maddi manevi desteği oldu. Ben gelecekse keşke ocak ayında gelse dedim. 8 Aralık günü Samandıra'dan bir röportajım olmuştu. Bu konuya girmeyecektim. Ben de o zaman gerçekleşmesi zor ama gerçekleşirse çok güzel bir rüya olur demiştim. 8 Aralık'ta aslında Londra yolculuğumuz başladı. Sakatlığı var mı, fit mi, saha dışında nasıl, bize tepeden bakar mı? Sonra Wenger'i Erol Bulut ile görüştürdük. Faydalı bir görüşme oldu. 10 Aralık'ta bir dostumuzun evine gittik. Orada Mesut ile tanıştık. Konuşmamız sırasında Mesut çocukluğundan beri gönül verdiği takımda oynama hayallerinden bahsetti. Transferin detayları netleştirildi. Mesut ile kulübü arasındaki süreç tamamlandı ve bugün huzurlarınızdayız. Kısacası, daha güne kadar gerçekleşmesi rüya olarak görülen bir transferi daha Fenerbahçe gerçekleştirdi. Aslında Fenerbahçe lehine pek çok şey sıralandı. 

Mesut Özil imzayı attı - Resim : 2

Emre Belözoğlu'nun açıklamaları:

Mesut hepimiz için güzel bir rüyaydı, Mesut için de Fenerbahçe çocukluk hayaliydi. Bizim çok iyi bir takımımız ve çok iyi bir hocamız var. Mesut'la birlikte çok daha güçleneceğimizi düşünüyorum. Tüm Türkiye, Mesut'u kucaklamak için sabırsızlanıyor. İyi ve kötü günde Mesut'la birlikte olacağız. Ailemize hoş geldin Mesut.

MESUT ÖZİL VE ALİ KOÇ'TAN AZERBAYCAN AÇIKLAMASI

Mesut Özil, imza töreninin soru cevap kısmında, Azerbaycan ile ilgili, "Sadece Fenerbahçe taraftarı değil, bütün Azerbaycan'a selamımı iletiyorum, teşekkürlerimi iletiyorum bizi destekledikleri için. Kısmet olursa bir gün Azerbaycan'a da giderim. Oradaki kardeşlerimi de görmüş olurum" dedi.

Ali Koç ise, "Azerbaycan-Türkiye dostuluğunu ifade etmeme gerek yok. Statlarda bunu görüyoruz. Benim bir hayalim vardı. 3 ülkeye gidip maç yapmak. Bunlardan bir tanesi Azerbaycan. Mesut'un gelmesiyle Azerbaycan'da maç yapma konusu daha da kıymetleniyor. Onun orada ne kadar çok sevildiğini biliyoruz, Fenerbahçe'nin de ne kadar sevildiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Mesut Özil imzayı attı - Resim : 3

ÇOK SAYIDA GAZETECİ KATILDI

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde saat 15.00'te başlayan törene yalnızca Türkiye'den değil dünyanın birçok farklı ülkesinden gazeteciler katıldı. 

Fenerbahçe resmi Twitter hesabından imza töreni öncesinde bir paylaşım yapıldı. İmza töreninin yapıldığı salonda, arka planda "Boğazın en şanlı, görkemli ve cesur kulübü Fenerbahçe..." yazısının yer aldığı görüldü. 

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Mesut Özil