Messi'nin ayağı böyle şişti! Dayanılmaz bir acı!

Haber Merkezi
Copa America 2024 Lionel Messi futbol
Messi'nin ayağı böyle şişti! Dayanılmaz bir acı!

Copa America finalinde ayağı burkulan Lionel Messi sahayı gözyaşları içinde terk ederken ayağının ne hale geldiği görüntülendi.

Copa America finalinde Arjantin, Kolombiya'yı 1-0 yenerek şampiyon olurken maça Messi'nin ayağı damgasını vurdu.

İlk yarıda aldığı darbenin ardından acı çeken Messi, ikinci yarıda daha fazla dayanamadı. Ayağı burkulan yıldız futbolcunun 'dış yan ayak bileği burkulması' sorunu yaşadığı öğrenildi.

Buna 'bir eklem veya eklem kompleksinin ani, istemsiz ve ağrılı bir şekilde bükülmesi' deniyor.

Aslında büyük bir yaralanma meydana gelmez ancak acil tıbbi müdahale gerektirir. Aksi halde ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Profesyonel bir oyuncunun burkulma meydana geldiğinde normalde oyuna devam etmemesi gerektiği söylenir. Hareketsiz durması doktorların tavsiyesidir.

Ancar birçok oyuncu bandajlarla oynamaya devam eder. Bunlar özel bandajlardır ve yaralanmanın meydana geldiği yerde ayak bileğinin hareketini sınırlar.

Fizyoterapist Manuel Arribas'a göre burkulmanın ardından ertesi gün hasta zaten istese de kolay hareket edemez ve minimum hareketler yapabilir. Ağrı ve acı hisseder. Bu tür ağrılar birkaç günden birkaç aya kadar sürebilir.

Bu yüzden Messi'nin yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağını söyleyebiliriz. Ancak iyileşme oyuncunun yaşına, daha önce o bölgede bir sakatlığı olup olmadığına, yapılan ilk müdahaleye ve kişinin profiline göre değişebilir.