Messi'den Barcelona'ya dönme sözü: Çocuklarıma söz verdim, Barcelona'ya bir gün döneceğim

Barcelona altyapısında yetişen ve 21 yıl sonra Katalan ekibinden ayrılan Lionel Messi, veda töreninde gözyaşları içinde kaldı. Konuşma yapmakta zorluk yaşayan Messi, "Burası benim evim, çocuklarıma da söz verdim Barcelona'ya döneceğim" dedi.

10 binlerce taraftarın Camp Nou'ya akmasına neden olan basın toplantısında Messi'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Arjantinli yıldız açıklamalarında da duygusaldı.

İşte Messi'nin açıklamaları: 

Bunca yıldan sonra bu benim için çok zor. Geçen yıl ayrılmaya ikna olmuştum ama bu yıl değil. Burası bizim evimiz ve Barcelona’yı çok seviyoruz. 21 yıl sonra eşim ve üç Arjantinli-Katalan olarak buradan ayrılıyorum. Geri döneceğiz, burası bizim evimiz ve çocuklarıma da söz verdim.

Pek çok iyi ve kötü zamanlar oldu ama bu benim büyümeme ve olduğum kişi olmama yardımcı oldu. Veda edeceğimi hiç düşünmemiştim çünkü ayrılmayı asla hayal etmedim. Pandemi ve taraftarsız oynamak daha da garip. Yine de taraftarların sevgisini her zaman hissettim ve umarım geri döneceğim. Bir noktada. Başkan Laporta ve kulüp, kalmam için her şeyi ayarlamıştı ancak bu mümkün olmadı. Tüm diyeceğim bu. Çok şey söylendi ve ben de kalmak istedim ama La Liga yönetimi ile ilgili şeyler yüzünden olmadı.

Aklımdan bir sürü şey geçiyor ve adeta bloke oldum. Bu kulüpten ayrılmak ve hayatımı tamamen değiştirme gerçeğiyle yüzleşemedim. 16 yıldır A takımdayım. Şimdi sıfırdan başlıyorum. Özellikle ailem için zor bir değişiklik çünkü bu şehir hakkında ne hissettiklerini biliyorum. İyi olacağımızı ve uyum sağlayacağımızı biliyorum.

“PARIS SAINT GERMAIN OLASILIKLARDAN BİRİ…”

Paris Saint Germain transferi ihtimallerden biri. Şu anda kimseyle bir anlaşmam yok. Ayrılığım açıklandığında çok telefon aldım. İlgilenen birkaç kulüp var. Anlaştığım kimse yok, görüşmeler sürüyor. Geçen yıl ayrılmak istemiştim ama bu yıl istemedim. Her zaman her konuda tamamen dürüst davrandım ve sevdiğim kulüpten ayrılmak zorundayım. Kariyerimin en zor anı bu. Zor anlar yaşadım, yenilgiler yaşadım… Ama ertesi gün antrenmana dönüyorsun ve intikamını almak için başka bir şansın daha oluyor. Şu an bu olmayacak. Bu son. Şimdi başka bir bölüm başlıyor.

"GARİP OLACAK AMA İNSANLAR ALIŞACAK”

Bu kulübün değerleriyle büyüdüm. Her zaman alçakgönüllü ve saygılı olmaya çalıştım. Umarım saha dışında da bu şekilde anılırım. Herkes beni istediği gibi hatırlasın. Sahip olduğum kariyer için minnettarım. Yenilgiler öğrenmemi ve büyümemi sağladı. Yenilgilerden daha fazla sevinç vardı. Tanrı’ya şükür hatırlayacak çok şeyim var.

Barcelona dünyanın en büyük takımlarından biri. Büyük oyuncular gelmeye devam edecek. Oyuncular geçici ve kulüp her zaman herkesten daha önemli. İnsanlar buna alışacak. Garip olacak ama her zaman her şeyde olduğu gibi alışacaklar.

Kaynak: Haber Global TV

Lionel Messi messi basın toplantısı messi veda Barcelona Messi Barcelona futbol