Messi bu kez asistlerini konuşturdu: Inter Miami yine finalde

Lionel Messi futbol
Messi bu kez asistlerini konuşturdu: Inter Miami yine finalde
Fotoğraf: DepoPhotos

Lionel Messi'nin formasını giydiği Inter Miami, ABD Açık kupası yarı finalinde Cincinnatti'yi penaltılarla geçerek finale yükseldi.

Messi'nin gelişiyle birlikte ayağa kalkan Inter Miami, Ligler Kupası'nı kazanmasının ardından şimdi de ABD Açık kupasında finale yükseldi.

Cincinnatti ile karşılaşan Inter Miami bu kez zorlandı. İlk 60 dakika geçildiğinde skor 2-0 Cincinnati'nin lehineydi, Messi sahadaydı ama yok gibiydi.

Daha sonra oyun birden değişti. Messi'nin oyuna ağırlığını koymasıyla birlikte Inter Miami 68. dakikada farkı 1'e indirdi. Beraberlik golü ise 90+7'de geldi. Her iki golü de Leonardo Campana atarken asistlerin altında Lionel Messi'nin imzası vardı.

Maç uzatmaya gitti. 93. dakikada Josef Martinez ile Inter Miami bir gol daha buldu. Ancak 114. dakikada Kubo bu gole karşılık verince müsabaka penaltılara gitti.

Messi'nin takımı Inter Miami 5 penaltıyı da gole çevirirken Cincinnati son penaltıyı Hagglund'la kaçırına Inter Miami ABD Açık Kupası'nda finale yükselen taraf oldu.

Inter Miami finalde 27 Eylül'de Houston Dynamo ile karşılaşacak. Miami'nin şampiyon olması halinde bu Messi'nin 45. kupası olacak.

Miami formasıyla üst üste 8 maça çıkan Messi bu maçlarda ya gol attı ya asist yaptı. 13 gole direkt katkı yaptı.

Inter Miami, Messi ile birlikte ilk MLS maçında New York Red Bulls karşısında cumartesi akşamı çıkacak. Miami, MLS'te 5 galibiyet 3 beraberlik ve 14 yenilgi ile son sırada bulunuyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Lionel Messi Inter Miami ABD Açık kupası futbol ABD