Mert Hakan Yandaş'tan camiaya 'birlik' çağrısı

Fenerbahçe Süper Lig
Mert Hakan Yandaş'tan camiaya 'birlik' çağrısı
FOTOĞRAF: İHA

Edin Dzeko ve Dusan Tadic ile birlikte Fenerbahçe'nin kaptanları arasında yer alan Mert Hakan Yandaş, takımda lider karakterli oyunculara sahip olmanın önemli olduğunu ve camia olarak birlik oldukları takdirde başarıya ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Sezona kusursuz bir başlangıç yaparak çıktığı 16 resmi maçı da kazanan Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, alınabilecek olumsuz sonuçların camiada panik havası yaşatmaması gerektiğini ve bu durumlarda birlik olmanın başarı için önemli olduğunu belirtti.

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, sarı-lacivertli camianın 3 sezondur benzer kırılganlıklar yaşayarak başarıdan uzak kaldığına dikkati çekti.

Yeni sezona başarıya aç bir ekip kurularak başlandığını vurgulayan Mert Hakan, "Sancılı dönemlerde de sonuç aldığımız için burayı daha çabuk aştık. Hep böyle gitmeyecek. Camianın 3 sezondur kırıldığı yerler buralar. Buralarda yine birlikte kalmalıyız. Bence bu sezonun kilit noktası burası. Ben 4 sezondur buradayım. Ligin ilk dönemleri, hem Avrupa'da hem Türkiye'de bizim için gerçekten hep çok iyi geçen dönemler oldu ama ondan sonraki süreçlerde ufak bir dalgalanmada camia olarak çok çabuk kırıldık.

"BİZİM DE HATALARIMIZ VAR"

Oyuncu grubu olarak bunda bizim de hatalarımız var. Bu kırılganlığı yaşamamamız için sürekli yabancı oyuncularımız da bizler de aynı mesajı vermeye çalışıyoruz. Ne olursa olsun, kim nasıl oynarsa oynasın günün sonunda yine bu oyuncu grubuyla sezon sonuna kadar devam edileceği için hep birlikte kalmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"DZEKO VE TADIC'E HAYRAN KALDIK"

Lider karakterli oyunculara sahip olmanın önemine değinen tecrübeli futbolcu, "Gelen oyuncuların hepsi inanılmaz kariyerli ve başarıya aç, lider karakterler. Zaten camiayı bilerek gelmişlerdi. Biz ona çok hayran kaldık. Dzeko, Tadic, ben ve İrfan ilk yemeğe çıktığımızda sadece 5 saat futbol konuştuk. Onların camiayla ilgili bildikleri şeyler bizleri açıkçası şaşırtmıştı.

"KULÜBÜ SAHİPLENİP GELMİŞLER"

Ne kadar sahiplenip geldikleri o gün belliydi. Bu, bizim işimizi daha da kolaylaştırdı. Yaşları kaç olursa olsun başarıya aç bir ekip toplandı. Camiaya saygı duyan ve sonuçları aldıkça ve stadyumdaki o keyfi gördükçe hepsi biraz daha fazla işin içine girdi. Bizim açımızdan da bu sene açıkçası o daha kolay oldu. Zaten hep kariyerleri boyunca şampiyonluğa ve başarmaya oynamış hırsta, karakterde oyuncular" değerlendirmesinde bulundu.

"NEDEN AVRUPA'DA BİR KUPA OLMASIN"

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan lider çıkmayı amaçladıklarını aktaran Mert Hakan, "Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kupa hedefleri konuluyor. Tabii biz içten içe neden olmasın diye düşünüyoruz. İyi de başladı. Lider bitirebileceğimiz bir gruptayız.

Kazanma alışkanlığı elde ettik, bu gerçekten çok önemli. Kim oynarsa oynasın elinden geleni yapmaya çalışıyor. Avrupa'da da gidebildiğimiz yere kadar gitmemiz gerek. Kupaysa kupa" şeklinde görüş belirtti.

En büyük hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu da hatırlatan Mert Hakan, maç maç düşünerek yollarına devam ettiklerini kaydetti.

TARAFTARLARA ÖVGÜ

Mert Hakan, sarı-lacivertli taraftarların bu sezon kendilerine inanılmaz bir destek verdiğini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda taraftarların zaman zaman kopukluklar yaşadığını hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Taraftarlar bu sezon inanılmaz. Bu sezon başladığından beri stadyum atmosferi bizim rakipken buraya geldiğimiz o atmosfere dönmeye başladı. Gelmek istemezdik. Oyun 3-0, 4-0 olduktan sonra takımın bir gardı düşer. Ama öyle coşkulular ki oyuna giren oyuncu da bir şeyler vermek istiyor. Dakika 89-90, oyuncular 5-6 kişi ceza sahası içine giriyor. Bu tamamen o statta oluşan coşkuyla, oyunun gücüyle alakalı bir durum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

fenerbahçe Fenerbahçe haberleri Mert Hakan Yandaş Edin Dzeko Dusan Tadic