Merakla bekleniyordu, Stuttgart'ın kaptanı Atakan Karazor milli takım kararını verdi

Stuttgart A Milli Takım Almanya
Merakla bekleniyordu, Stuttgart'ın kaptanı Atakan Karazor milli takım kararını verdi
FOTOĞRAF: Reuters

Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ta forma giyen Atakan Karazor, milli takım tercihi konusunda kararını netleştirdi.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ta forma giyen ve gösterdiği performansla adından söz ettiren Atakan Karazor'un milli takım tercihini hangi ülkeden yana kullanacağı merakla bekleniyordu.

Stuttgart'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Sparta Prag'ı ağırlayacağı maçın öncesinde düzenlenen basın toplantısında Atakan Karazor, milli takım konusunda açıklama yaptı.

27 yaşındaki futbolcu, "Milli takım hakkında düşünüyorum. Bekleyip, göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Alman basınından Sky'da yer alan habere göre; Atakan Karazor, Türkiye için oynamaya karar verdi.

Haberde orta saha oyuncusunun A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'nde Karadağ ve İzlanda ile yapacağı maçların aday kadrosuna çağrılmasının beklendiği ifade edildi.

Atakan Karazor'un TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve federasyon yetkilisi Ceyhun Kazancı ile yaptığı görüşmenin ardından karara vardığı ifade edildi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann'ın da Atakan Kazazor'u kadroya çağırmayı düşündüğü bildirildi.

"TÜRKİYE'YE BAĞLI HİSSEDİYORUM"

Atakan Karazor daha önce verdiği röportajda milli takım tercihi hakkında kendisine yönetilen bir soruya, "Türk Milli Takımı için oynamak isterim. Çok büyük bir aileyiz. Sevdiğim insanlar Türkiye'de yaşıyor. Türkçe konuşuyorum ve kendimi Türkiye'ye bağlı hissediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

STUTTGART'IN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Ön libero mevkisinde forma giyen futbolcu bu sezon Stuttgart'ın oynadığı tüm resmi maçlarda süre aldı. Bu sezon 8 karşılaşmaya çıkan futbolcu 1 gol - 1 asistlik performans sergiledi.

Geçen sezon da Almanya Bundesliga ve Almanya Kupası'nda toplamda 37 maçta forma şansı bulan istikrarlı futbolcu takımının Şampiyonlar Ligi bileti almasında büyük rol oynamıştı.