Mehmet Sepil yeniden Kulüpler Birliği Başkanı seçildi

Mehmet Sepil yeniden Kulüpler Birliği Başkanı seçildi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil yeniden seçildi.

Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, 2020/2021 sezonunda da Kulüpler Birliği başkanlığı görevine devam edeceğini açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nun bugün İstanbul'da gerçekleştirilen toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sepil şunları söyledi:

"Süper Lig'in 21 takımla oynanması kulüplerin gelirlerini etkileyecek. Bu konuda federasyonumuzdan, bakanımızdan yardım bekliyoruz. Zaten zorlu dönemdeki futbol ekonomisini daha da zorlaştırmaması için yardım bekliyoruz.

Rezerv Lig ya da B Ligi... Bu konu kulüpler için çok önemli. Ortak kararla hızlı bir şekilde bu sistemin başlamasını istiyoruz. Birçok kulübün elinde genç oyuncular var ve U21 Ligi kapatıldığından beri bu oyuncuları değerlendiremiyoruz.

Yabancı kuralını bir yıl erteledik ama aynı toplantıda şunu da konuştuk; acele etmeyelim, bu konu çok daha iyi irdelensin, konuyla ilgili çalışma şimdiden başlasın.

Kulüp bütçeleri için en önemli gelirlerden biri yayıncı kuruluştur. Yayıncı kuruluşla görüşmeler devam ediyor. Federasyondan bu görüşmelerin hızlandırılmasını talep edeceğiz.

Lig çok çabuk başlıyor. Oturup yeni bir başkan seçmemiz için yeterli zamanımız yoktu. Kulüplerin de fikriyle şimdilik göreve devam etme kararı aldık.

Lisans konusunda teknik sorunlar var. Örneğin Kasımpaşa borcu olmayan bir kulüp. Oyuncu transfer etmiş. Bunu limite yansıtamamış. Bu tür sorunları imzaya açacağız. Sonrasında federasyona gönderip kararları bekleyeceğiz."

Kaynak: AA

Mehmet Sepil Kulüpler Birliği Vakfı