Mehmet Büyükekşi'den flaş açıklama: "MHK'da yapılanmaya gideceğiz, kulüpler karar verme mekanizmasına dahil olacak"

TFF
Mehmet Büyükekşi'den flaş açıklama: "MHK'da yapılanmaya gideceğiz, kulüpler karar verme mekanizmasına dahil olacak"
FOTOĞRAF: AA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi son zamanlarda kulüpler tarafından sıklıkla tartışılan hakem konusunda açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, hakem atamalarında kulüplerin de karar verme mekanizmasına dahil edileceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Büyükekşi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“MHK'da yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Hakem atamalarında devrim niteliğinde bir karar alacağız. Bu yapıda, futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerin, karar verme mekanizmasına dahil olmasını istiyoruz.

Son zamanlarda, ortak problemlerimize olması gereken eleştirilerin üslubu artıp, odağı ve dozu değişince ve de bu eleştirilerin odağı TFF olunca ilk günden bu yana söylediğimiz şeffaf bir anlayış adına, bundan sonra her 15 günde bir sizinle buluşacağız.

"HAKEMLERİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ"

Hakemlerin performansını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz. Devre arasında MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken, tüm bu performansları dikkate alacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın."

“KANITLARA GÖRE KONUŞMAMIZ GEREKİYOR"

104 hakem ve gözlemci ile oluşan anketleri belirli zaman dilimlerinde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklayan Mehmet Büyükekşi, “Sorumlulukların paylaşılacağı ve hepimizin ortak problemlerini birlikte çözümleme fırsatı sunacak bu önemli projelerin başarılı olması ancak birlikte hareket edersek mümkün.

Bu ailenin tüm fertleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikodulara değil, kanıtlara göre konuşmamız gerekiyor ama madem bugün birlikteyiz. İzin verin, çok kısa başlıklar halinde Türk futbolu için çok büyük önem arz eden bazı konularda birlikte neler başardığımızı hatırlayalım. Çünkü biz her ne kadar her hafta hakem hataları ekseninde kalsak da, dünya bizi farklı boyutlarda konuşuyor.

Oysa Türkiye’nin başardıklarını en çok Türkler konuşmalı, sevinmeli, gurur duymalı. Göreve geldiğimizde futbolda yapısal değişiklikler yapacağız demiştik. Futbol akademileri bunun en canlı örneği. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesiyiz. Futbol akademileri ile genç yaştaki çocuklarımızı eğitecek antrenörleri eğitiyoruz. Bu evlatlarımızdan dünya yıldızları çıkarmayı amaçlıyoruz. Milli takımlarımız için kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşan geniş bir oyuncu havuzu oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV