Mehmet Büyükekşi yeniden TFF Başkanı seçildi

TFF
Mehmet Büyükekşi yeniden TFF Başkanı seçildi
Yeniden TFF Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi, Yönetim Kurulu üyeleriyle poz verdi

Ankara'da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçimlere giren Mehmet Büyükekşi, kullanılan 191 oyun 169'unu alarak yeniden TFF Başkanlığı'na seçildi.

Ankara'da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu başladı.
Genel Kurul Toplantısı, 202 delegenin imzasıyla açıldı. Divan başkanlığına, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi.

Genel kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de kongrede yer aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ VE YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu, tüm faaliyetlerinden ibra edildi.

Kongrede daha sonra başkanlık seçimine geçilecek ve TFF'nin yeni yönetimi belli olacak. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak girecek.

BÜYÜKEKŞİ'NİN KONUŞMASI

Ankara'da JW Marriott Hotel'de yapılan TFF'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Büyükekşi, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ı ve Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe ile bir üst lige yükselen bütün takımları ve Turkcell Kadın Ligi'nde şampiyon olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget'i ayrı ayrı kutladı.

Bu güzel oyunu daha da güzelleştirmek için mücadele eden futbol camiasının tüm fertlerine de ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten Büyükekşi, "Sevinç ve mutluluk kadar üzüntü ve keder de hayatın içerisinde. Tarihin en büyük doğal afetlerinden birisini de yaşadığımız 6 Şubat depremi de hepimize çok büyük bir acı verdi. On binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, futbol ailemizden de büyük kayıplar verdik. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Futbolun birleştirici gücüyle maddi ve manevi destek seferberliği ilan eden tüm kulüplerimizden de Allah razı olsun. Rabbim böyle acıları bizlere bir daha göstermesin." diye konuştu.

Geçen yıl haziran ayındaki genel kurulda başkanlığa seçildikten sonra görevini en iyi şekilde yerine getirmek için söz verdiğini hatırlatan Büyükekşi, "Güven, adalet, şeffaflık, eşitlik prensiplerini benimsemiş, ulaşılabilir bir yönetim anlayışı içerisinde olmayı taahhüt etmiştim. Değerli yönetim kurulu üyelerimizle hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeleri de sizlerle paylaşmıştım. Allah'a şükür verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Futbolumuzun gelişimi için çözüm odaklı ve tüm paydaşları merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsedik." dedi.

Ardından Büyükekşi, TFF başkanlığında bir yıllık görev süresi içinde gerçekleştirdikleri projeleri video gösterisiyle katılımcılara izletti

TFF BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TFF Genel Kurulu'nda seçim sonuçları belli oldu. 191 delege seçimlerde oy kullanırken, seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi 169 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

22 oy ise geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYE LİSTESİ:

İbrahim Burkay
Yusuf Günay
Yalçın Orhan
Alkın Kalkavan
Hamit Altıntop
Müslüm Özmen
Volkan Can
Ali Düşmez
Erman Kalkandelen
Ramazan Üçdan
Agah Ruşen Çetin
Mustafa Eröğüt
Şafak Müderrisgil
Haluk Kalyoncu

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE LİSTESİ:

Talat Papatya
İdil Karademirlidağ Suher
Fuat Guguloğlu
Murat Şahin
Özen Kuzu
Habil Yazıcı
Abdullah Altınkum
Cengiz Erdem
Süleyman Kocasert
Cem Gün
İbrahim Gökhan Kasapoğlu
Şevket Çelik
M. Taha Güvendi
Remzi Ay

DENETLEME KURULU ASİL ÜYE LİSTESİ 

İsmail Gerçek
İrfan Karakaş
Orman Arslan
Selim Doğan
Ali Koray Büyükasar

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYE LİSTESİ 

Ömer Burhanoğlu
Enes Malik Ay
Mert Erer
İsmail Serdar İplikçioğlu
Burak Alcan

Kaynak: DHA

TFF TFF başkanlık seçimi Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık Seçimleri TFF haberleri Mehmet Büyükekşi