Mehmet Büyükekşi 'TFF'nin başkanı seçilmeden önce' açıkladı: Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili flaş sözler

TFF

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Seçilen Mehmet Büyükekşi'nin seçim öncesi salonda yaptığı konuşmadaki sözleri dikkat çekti. Büyükekşi, halen açıklığa kavuşturulamayan yayın ihalesiyle ilgili de konuştu.

Genel Kurul’un gerçekleştiği salonda konuşan TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, "Gördüm ki bir konuda hepimiz mutabıkız. Türk futbolunun ihtiyacı olan en önemli şey güven" dedi.

TFF BAŞKANI SEÇİLEN MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN YAYIN İHALESİ AÇIKLAMASI

Büyükekşi, futbol yayın ihalesi için farklı bir formüle gerek kalmadığını vurguladı. Büyükekşi, "Hepimiz ana sorunların ne olduğunu biliyoruz. Sadece yayın ihalesiyle ilgili iki cümle söyleyeceğim. Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok. 1 sene sonrası için şimdiden hemen çalışmalara başlamak zorundayız. Bu defa bunu son dakikaya bırakmadan, daha hızlı çalışarak farklı çözümler üretmek için yola çıkacağız" dedi.

Yeni çıkan Spor Yasası'na da vurgu yapan Mehmet Büyükekşi, "Kanun çıktı, yönetmelikler çıkmadı. Yönetmeliklerin çıkması konusunun da takipçisi olacağız. Kulüplerle istişare içinde olacağız. Denetim mekanizmalarını güçlendirip şeffaf bir hale geleceğiz. Temel görevlerine odaklanan bir federasyon yapısına ulaşacağız" dedi.

REZERV LİG PROJESİ

Mehmet Büyükekşi, hakem performansı yapay zeka modelleri, yetenek geliştirmek ve Rezerv Lig'in hayata geçirilmesi gibi projelerin önemine değinerek şunları söyledi:

"Hakem olunca güven daha çok önem kazanıyor. Çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Hem mevcut hakemlerin gelişimi hem de yeni hakem gelişimi konusunda akademik çalışmalarımız olacak. Hakemlerin değil, futbolun kalitesinin konuşulduğu bir futbol camiası arzu ediyoruz."

Futbolun marka değerinin artması gerektiğinin önemini belirten Büyükekşi, "Bu konu o kadar önemli ki; yayın ihalesini geliri, küresel futbol ekonomisinde Türkiye'nin alacağı pay, dünyanın en iyi oyuncularının ligimize gelmesi, sponsorluk gelirlerinin artması, seyircinin ilgisinin artması buna bağlı. Bu yüzden bu konuya klasik değil, yepyeni bir bakış açısıyla bakacağız. TFF bundan böyle tüm paydaşlarıyla yenilikçi, şeffaf ve kurumsal olacaktır. Bunu başarabilmek için de ilklere imza atıyoruz. TFF'de bugüne kadar kadın yönetim kurulu üyesi olmamış, biz 2 kadın yöneticiyle yola çıkıyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA

Mehmet Büyükekşi TFF Süper Lig yayın ihalesi futbol