Mbaye Diagne: "Şu anda Türkiye'nin en iyi forvetiyim"

Fatih Karagümrük
Mbaye Diagne: "Şu anda Türkiye'nin en iyi forvetiyim"

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün Senegalli forveti Mbaye Diagne, ligin devam ettiğini ve gol krallığı yarışındaki iddiasının sürdüğünü belirterek, "Benim gibi istatistik yapabilen bir oyuncu olmadı bu ligde. Şu anda Türkiye'nin en iyi forvetiyim." dedi.

Süper Lig'de Fatih Karagümrük forması giyen Mbaye Diagne, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Takım arkadaşı Fabio Borini'yle iyi bir ikili olduklarını belirten Diagne, "Bazı şeyleri iyi yapabileceğimizi biliyorduk. Çok iyi bir takıma sahibiz. Hocamız da bize güven verdi. Çok iyi bir takıma sahibiz ve iyi çalışıyorduk. Bunun karşılığını alacağımızı biliyorduk. Fabio ile birlikte ligin en iyi hücumcularıyız diyebilirim. Fabio da çok iyi çalışıyor ve istekli. Ben de öyleyim. Sezon başında daha fazla gol atabilirdik. İkimiz de bu lig için çok iyi forvetleriz." dedi.

"LİG BİTMEDİ, BEN DE YARIŞIN İÇİNDEYİM!"

Hakkındaki eleştirilerle ilgili soruya ise golcü oyuncu şu yanıtı verdi, "İyiler eleştirilir. Ben de çok iyi performans sergiledim. Gittiğim her takımda iz bıraktım. Bu işte her zaman eleştiriler olacak. Çok gururluyum Türkiye'de başardıklarımdan. Benim için her şey iyi gidiyor. Oldukça mutluyum."
Süper Lig'deki gol krallığı yarışına değinen Mbaye Diagne, "Gol goldür. Bu sene penaltıları ben atmıyorum. Valencia şu anda iyi bir dönem geçiriyor. Her hücumcu gol atmak ister. Kendisine başarılar diliyorum. Lig bitmedi, bir maçta 4 gol atabilirim. Ben de yarışın içindeyim. Önümüzde daha çok hafta var." açıklamasında bulundu.

"BAŞKA TAKIMLARDAN TEKLİFLER GELİRSE HER ZAMAN AÇIĞIM"

Geleceğine ilişkin de açıklamalarda bulunan 31 yaşındaki oyuncu, "2016'da Kasımpaşa'ya geldiğimde Sow ve Demba Ba gibi isimleri söylüyordu ve tanınmıyordum. Menajerime Kasımpaşa'ya gideceğimi ve Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinde oynayacağımı söyledim. Bu şansı yakaladım. Kendi isteklerimi ve dileklerimi yerine getirdim. Burada yaşamayı ve olmayı çok seviyorum. İnsanların sevgisini hissedebiliyorum. Çok güzel yıllar geçirdim. Başka takımlardan teklifler gelirse her zaman açığım. Türkiye'de oynamak istiyorum ve burada yaşamak istiyorum. Şu anda Karagümrük oyuncusuyum ve elimden gelen her şeyi yapacağım. Belki 2-3 yıl daha burada giymek isterim."

"ŞU ANDA TÜRKİYE'NİN EN İYİ FORVETİYİM"

Mbaye Diagne ayrıca şunları söyledi, "100 maç ortalamada 68 gol attım. Messi ve Ronaldo gibi oyuncuların istatistiklerine yakın bir istatistik yakaladım. Benim gibi istatistik yapabilen bir oyuncu olmadı şu anda ligde. Yapan olabilirse o zaman konuşuruz. Şu anda Türkiye'nin en iyi forvetiyim."

Kaynak: Haber Global TV

Fatih Karagümrük Mbaye Diagne Süper Lig