Mbappe daha gelmeden Real Madrid'in DNA'sını bozdu!

HABER MERKEZİ
Kylian Mbappe Real Madrid Carlo Ancelotti
Mbappe daha gelmeden Real Madrid'in DNA'sını bozdu!
FOTOĞRAF: Reuters

Kylian Mbappe'nin sezonun sona ermesinin ardından İspanyol devine resmi imzayı atması beklenirken, Fransız yıldızın gelişiyle Real Madrid'de önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Real Madrid taraftarları heyecanla Kylian Mbappe transferinin açıklanmasını bekliyor ancak Fransız oyuncunun makine gibi işleyen takımlarının DNA'sını şimdiden bozduğundan haberleri yok.

Gelecek sezonun planlarını yapan Carlo Ancelotti için sorun yok. Elinde kim varsa ona göre bir kadro kuracak. Ancak Kylian Mbappe'nin bu döngüye girmesi takımın dişlilerini bozacak ve bazı oyuncuların yerlerinin değişmesine ya da yedek kalmasına neden olacak.

Mbappe'nin gelmesi ve Modric'in ayrılması durumunda Ancelotti, takımın dizilişinde mecburen değişikliğe gidecek.

Orta sahaya başka bir transfer yapılmayacağı varsayıldığında bu olasılık bir mecburiyete dönüşecek gibi görünüyor.

Bu sezonu 9 numarasız bir taktikle oynayan Real'de kanat hücumcular solda Vini, sağda Rodrygo olurken Bellingham ise ofansif orta saha oyuncusu olarak hücumun 3. parçası oldu ve çok sayıda gol kaydetti.

4-4-2 SİSTEMİ BOZULACAK

Mbappe'nin gelişiyle 4-4-2 diamond sistemi bozulacak. Ancelotti'nin kafasında 4-3-3 var.

Hücum üçlüsü Mbappe, Rodrygo ve Vinicius'tan oluşacak. Bu durumda Bellingham için düşünülen ise Dortmund'da oynadığı mevkiye yani orta sahaya dönmesi. Savunma özellikleri de yüksek olan İngiliz futbolcu böyle golcü kimliğini kaybedip organizatör kimliğine bürünecek.

ANCELOTTI BUNU İLK KEZ YAPMIYOR

Ancelotti bunu ilk kez yapmıyor, zaten orta sahada oynayan Bellingham'ı ofansif orta sahaya çevirip bazen de 9 gibi oynattı. Tchouameni'yi birçok maçta stoper olarak kullandı. Camavinga kimi maçlarda sol beke dönüştü. Valverde ise aynı anda 4 farklı pozisyonda görünebilme yeteneğine sahip.

Bu sistemde Arda Güler'in yerinin ne olacağı ise henüz belirsiz. Ancak görünen o ki önümüzdeki sezon da milli futbolcumuz rotasyonun bir parçası olacak. Kroos'un da gitmesi halinde orta sahada, kalması halinde ise hücumda rotasyonun bir parçası olarak görev yapacak.