Mauro Icardi buna katlanamıyor!

Mauro Icardi Galatasaray
Mauro Icardi buna katlanamıyor!
Fotoğraf: DepoPhotos

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin kokuya karşı aşırı duyarlığı olduğunu biliyor muydunuz? Osmofobi olarak bilinen bu durumun tıbbi bir çözümü yok.

Eğer fobiniz varsa tehlikesiz bir durum en büyük kabusunuz haline gelebilir. Bu mantıksız korkuların hiçbir bilimsel veya tıbbi çözümü yoktur; bunları azaltmanın bir yolunu bulmak için  uzmanlaşmış sağlık uzmanlarından destek almak gerekiyor. Fobi de denilen bu korkular sonsuzdur; ayna korkusundan uykuya dalma paniğine, yükseklik korkusundan balık korkusuna kadar her insan farklı şeylerden ve mantıksız bir şekilde endişe duyar.

Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi de böyle bir duyarlılığa sahip. Arjantinli'de osmofobi veya olfaktofobi olarak bilinen bir koku alma korkusu var. Kokulara karşı aşırı duyarlılıktan mustarip. Bu durum kronik ve vestibüler migreni olan hastalarda yaygın olarak görülüyor.

Bu fobi genellikle kötü kokularla ilgili ancak bazıları oda spreyleri, parfümler, deterjanlar veya yumuşatıcıların aromalarına karşı da daha fazla duyarlılığa sahip olabiliyor.

Icardi'ye daha açıldığında çok güçlü kokular gelmesi nedeniyle yeni bir buzdolabı almak zorunda kaldığını söylemişti.