Marsilya'dan Jean Onana kararı!

Beşiktaş transfer haberleri Fransa Ligue 1
Marsilya'dan Jean Onana kararı!
Foto: Marsilya resmi Instragram hesabı

Marsilya, Beşiktaş'tan satın alma opsiyonuyla kiraladığı orta saha oyuncusu Jean Onana'nın bonservisini almama kararı aldı.

Beşiktaş, sezon başında 4 milyon Euro karşılığında RC Lens'ten transfer ettiği Kamerunlu ön libero Jean Onana'yı beklediği katkıyı alamadığı için ara transfer döneminde satın alma opsiyonuyla birlikte Marsilya'ya kiralamıştı.

Fransız spor gazetesi L'Equipe'in haberine göre; Marsilya, 4.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla kiraladığı Jean Onana'nın transfer sürecinde Beşiktaş'la opsiyon konusunda indirim yapılması adına hiçbir pazarlıkta bulunmadı, çünkü Fransız ekibi Onana'nın bonservisini almayı hiç düşünmedi.

Sakat ve Afrika Kupası'na giden oyuncularının çokluğu sebebiyle Marsilya'nın Onana'yı 'kısa vadeli bir çözüm' olarak gördüğü ve ligi de tanıdığı için tercih ettiği ve büyük ihtimalle sezon sonunda yolların ayrılacağı belirtildi.

Onana, Marsilya'da şu ana dek üç kez Fransa Ligue 1, bir kez de Fransa Kupası olmak üzere toplamda 4 maçta görev yaptı ve 283 dakika sahada kaldı.

AVRUPA LİGİ KADROSUNA DAHİL EDİLMEDİ

Mavi-beyazlı kulüp UEFA'ya verdiği oyuncu listesinde yeni transferlerden Faris Moumbagna ve Quentin Merlin'e yer verirken, Jean Onana'yı listeye dahil etmedi.

24 yaşındaki Kamerunlu oyuncu, Marsilya'nın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.