Marcelo Bielsa'dan Avrupa Süper Ligi'ne sert eleştiriler

Marcelo Bielsa'dan Avrupa Süper Ligi'ne sert eleştiriler

Liverpool ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından Avrupa Süper Ligi'ne ilişkin değerlendirme yapan Leeds United Menajeri Marcelo Bielsa, ''Futbolu sağlıklı kılan şey, güçlünün aşırı büyümesi değil, zayıfın kendini geliştirme ihtimalidir'' ifadelerini kullandı.

Premier Lig'de Leeds United evinde Liverpool ile 1-1 berabere kalırken Leeds United Menajeri Marcelo Bielsa maçın ardından Avrupa Süper Ligi hakkında yöneltilen soruyu yanıtladı.

"BEN ŞAŞIRMADIM"

Arjantinli teknik adam, ''Ben şaşırmadım. Neden şaşırıyorsunuz? Zenginler, daha fazla güç kazandıkça başkalarına göre daha fazla ayrıcalık talep etmeye başlarlar. Bu dünyada yaygın olan bir şey, yalnızca futbolda değil. Modern dünya, zenginlerin yoksulların daha da yoksullaşması pahasına güçlenmesi üzerine kurulu.'' dedi.

"FUTBOLUN GERÇEK SAHİPLERİ KULÜBÜN ARMASINA AŞIK OLANLARDIR"

Arjantinli teknik adam futbolun bir işten daha fazlasını ifade ettiğini dile getirerek, ''Futbolu sağlıklı kılan şey, güçlünün aşırı büyümesi değil, zayıfın kendini geliştirme ihtimalidir. Her ne kadar kulüplerin finansal sahipleri olsa da futbolun gerçek sahipleri kulübün armasına aşık olanlardır. Onlar olmadan futbol her geçen gün kaybolacak'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

avrupa süper ligi Liverpool Marcelo Bielsa