Maradona'nın ölümüyle ilgili şoke eden sonuç: Hayatta kalma şansı daha yüksek olurdu!

Maradona'nın ölümüyle ilgili şoke eden sonuç: Hayatta kalma şansı daha yüksek olurdu!

25 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Arjantin'in efsane futbolcusu Diego Armando Maradona, ölüm nedenini araştırmak için atanan sağlık kurulunun raporuna göre, efsane futbolcunun 12 saat boyunca acı çektiği, tedavi eden sağlık ekibinin ölüm belirtilerine karşı "kayıtsız" oldukları belirtildi

Ölümüyle futbol dünyasını yasa boğan Arjantinli efsane Diego Armando Maradona'nın beynine giden bir kan pıhtısının ardından ameliyat geçirdikten sonra 11 Kasım’da hastaneden taburcu olduğu, 25 Kasım Çarşamba günü Arjantin'in Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre kentinde "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybettiği biliniyor.

Ancak Maradona'nın ölümünde ihmal olup olmadığını araştırmak üzere başlatılan soruşturma kapsamında doktoru Leopoldo Luque'nin evi ve özel muayenehanesinde arama yapılmış, polis, Maradona'nın hastalık öyküsüne, doktorun cep telefonuna, iki tabletine ve iki dizüstü bilgisayarına el koymuştu. 

Luque, o dönem Maradona'nın psikolojisinin bozuk olduğunu, yemek yemediğini ve dehidrasyon ile anemi problemlerinin bulunduğunu söylemişti. Arama emri,  Maradona'nın kızları Dalma, Gianinna ve Jana'nın verdiği ifadelerde Luque ve ekibinin son aylarda reçete ettiği ilaçları gözden geçirilmesini talep etmesi üzerine çıkarılmıştı.

ARAŞTIRMA SONUÇLARINDA ŞAŞIRTAN SONUÇ

ölümünü araştırmak için atanan sağlık kurulunun raporuna göre, Maradona'nın 12 saat boyunca acı çektiği, tedavisini yürüten ekibin, Maradona'nın beklenen ölümü karşısında "umursamaz ve kayıtsız" oldukları, Arjantin futbolunun dehasının "zihinsel yeteneklerinden tam olarak yararlanamadığı" ve tedavisinin bir sağlık kuruluşunda yürütülmüş olsaydı, 'hayatta kalma şansının daha yüksek olacağı' ifade edilirken, adli soruşturmayı yürüten savcı, edinilen bilgileri CNN International'a doğruladı. 

Eski futbolcunun hayatının son günlerinde neden bir evde tedavi edildiği ve psikolojik durumunun kendi isteğiyle kararlar vermesine engel olması, kalp rahatsızlığı için tedavi yetersizliği durumları araştırılıyor. Olayda hiç kimse resmen suçlanmazken, herhangi bir sorumluluk kabul etmelerine rağmen yedi kişinin soruşturmaya tabi tutuldukları aktarıldı. 

Araştırmayı yürütenler Maradona'nın elverişli koşullarda tedavi edilmiş olsaydı, ölmeyeceğini söylemek her ne kadar kurgusal olsa da, ölümüne kadar olan sürecin nasıl geçtiği hesaba katıldığında, hayatta kalma şansının daha fazla olacağını söylüyor. 

Uzmanlar ayrıca, Maradona'nın kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi sebebiyle öldüğünü doğrulamış, yapılan kan, idrar ve nazal sürüntü testlerinde alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmamamıştı. Ancak ölümü sırasında uzun süre acı çektiğinin altını çizerek, "Diego Armando Maradona, 25/11/2020 tarihinde saat 12:30'dan en az 12 saat önce ölmeye başladı, yani uzayan bir acı çekişin açık belirtileri vardı ve hastanın gece 00:00'dan itibaren yeterince gözlemlenmediği sonucuna vardık. Hastanın sergilediği uyarı işaretleri görmezden gelindi" denildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Arjantin Diego Armando Maradona