Maradona, Diego Simeone ve Davor Suker'i Sevilla'ya transfer eden adam hayatını kaybetti  

futbol İspanya 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Maradona, Diego Simeone ve Davor Suker'i Sevilla'ya transfer eden adam hayatını kaybetti   

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla'nın altın dönemine imzasını anlatan eski futbolcu ve sportif direktörlüğün ortaya çıkmasını sağlayan kişi olan Rosendo Cabezas hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL - Sevilla'yı Sevilla yapan adam olarak bilinen efsane futbolcu ve günümüzdeki sportif direktörlüğün atası Rosendo Cabezas'ın hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Sevilla taraftarları acı haberle sarsıldı. Kulüp tarihini yazan Davor Suker, Zamorano, Polster, Diego Simeone ve Tsartas gibi oyuncuları transfer eden adam olarak bilinen Rosendo Cabezas'ın yası tutuluyor. 

İyi futbolcuyu tek bakışta anlayan efsane isim günümüzde kulüplerde yer alan sportif direktörlük mevkiinin de atası kabul ediliyor.

Luis Cuervas döneminde Sevilla takımının kilit futbolcusu olan Rosendo Cabezas, 26 yılını bu kulübe vermişti. Kulüpte en son teknik sekreter olarak 2013 yılında görev yapmış ve Monchi'yle birlikte çalışmıştı. 

Maradona, Diego Simeone ve Davor Suker'i Sevilla'ya transfer eden adam hayatını kaybetti    - Resim : 1

Napoli'den sorunlu ayrılan Maradona'nın Sevilla'ya gelişinde kilit bir rol oynayan Cabezas, ayrıca ünlü Arjantinli teknik direktör Biladro'yu da takımın başına getirmişti. 

1992 yılında Pisa'dan Diego Simeone'yi transfer etmişti. Takıma kazandırdığı efsaneler arasında Dinamo Zagreb'den Davor Suker, St. Gallen'de bulduğu Şilili golcü Zamorano da vardı. 

Sevilla'da bir sezonda 33 gol atıp kendini Real Madrid'de bulan Meksikalı efsane golcü Hugo Sanchez de onun eseriydi. Anton Polster'i de Torino'dan getiren Cabezas, Yunan futbolcu Vassilis Tsartas'ı 1 yıldan uzun süre izlemiş ve sonunda takıma kazandırıp bir yıldıza dönüştürmüştü. 

Maradona, Diego Simeone ve Davor Suker'i Sevilla'ya transfer eden adam hayatını kaybetti    - Resim : 2

Cabezas'ın inanılmaz transferleri arasında Sovyetler Birliği'nin efsane kalecisi Dassaev de bulunuyor. Perestroyka'yı fırsat bilip dev kaleci takıma kazandırmıştı.

Üstelik o dönemlerde İspanya'da sadece 2 yabancı futbolcuya izin veriliyordu. Ancak o hep en iyileri getiriyordu. Bosman Kanunu ile serbest transfer dönemi başlayınca Sevilla'yı bir yıldızlar topluluğu haline getirmişti. 

Cabezas, Sevilla'nın yanı sıra Gijon, Real Zaragoza ve memleketi Salamanca için de çalışmıştı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti futbol Sevilla 2022'de hayatını kaybeden ünlüler