Manu efsanesi Alex Ferguson'un acı günü: Eşi Cathy hayatını kaybetti

Manchester United Hayatını kaybetti
Manu efsanesi Alex Ferguson'un acı günü: Eşi Cathy hayatını kaybetti
Fotoğraf: Reuters

Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un eşi Cathy 84 yaşında hayatını kaybetti.

Bir ManU efsanesi olan ünlü teknik direktör Alex Ferguson'un 83 yaşındaki eşi Cathy Ferguson hayatını kaybetti.

Ferguson ailesinden yapılan açıklamada "Kocası, üç oğlu, iki kız kardeşi, 12 torunu ve 1 torun çocuğuna sahip Leydi Cathy Ferguson'un vefatını açıklamaktan dolayı derin üzüntü duyuyoruz" denildi.

Alex ve Cathy, Glasgow'daki bir daktilo fabrikasında çalışırken tanışmıştı. 60 yıldır evliydiler.

Ferguson, 'Sir Alex Ferguson: Never Give In' adlı belgeselde eşiyle tanışmalarının hikayesini şöyle anlatmıştı:

"22 yaşındaydım. Bir arkadaşım vardı ve bana 'Çok hoş bir kız var, işe yeni başladı' dedi. Futbol oynarken sakatlanmıştım ve alçım vardı. Benim bir gangster ya da boksör olduğumu düşünmüştü. Onu sinemaya götürdüm."

Cathy ise o günü şöyle anlatmıştı:

"Sinemada bana bir kutu meyankökü aldı, hepsini kendi kedi. Çıkışta yerel bir gazete aldı. Romantik bir gündü. 1966'da Glasgow Nüfus Dairesi'nde evlendik. Sonra ben işe gittim, o da futbol oynamaya."

Alex Ferguson, 2013'te bir efsane olarak Manchester United teknik direktörlüğünden ayrılırken "Eşim Cathy, kariyerim boyunca hem istikrar hem de cesaret için temel oluşturan kilit figür oldu. Bunun benim için ne anlama geldiğini anlatmaya kelimeler yetmez" diyerek eşini onurlandırmıştı.

Öte yandan Manchester United kulübü de Alex Ferguson ve ailesine başsağlığı diledi. United'ın ezeli rakibi Manchester City de bir paylaşım yaparak başsağlığı mesajı gönderdi.

Old Trafford'daki bayraklar Cathy'nin ölümü nedeniyle saygı göstergesi olarak yarıya indirildi. ManU'nun kadın ve erkek futbol takımları bu hafta oynayacakları maçlarda siyah bant takacak.

Kaynak: Haber Global TV

Alex Ferguson Manchester United' hayatını kaybetti