Manchester United, Solskjaer'i yolladı! Neden? Şimdi ne olacak?..

Manchester United İngiltere Premier Lig
Manchester United, Solskjaer'i yolladı! Neden? Şimdi ne olacak?..
Manchester United Menajeri Ole Gunnar Solskjaer, Cristiano Ronaldo'nun gelişiyle yıldız ismi de doğru adapte edebileceği bir oyun bulamamasıyla eleştirilmişti. Fotoğraf: Reuters

Premier League ekiplerinden Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer'le yollarını ayırdığını resmen açıkladı. Aslında beklenen oldu ancak karara dair soru işaretleri de oluştu. Neden şimdi? Kim gelecek? İşte yanıtlar...

Futbol dünyası bir süredir bu açıklamayı bekliyordu. Aslında haftalardır süren bir geri sayım durumu yaşanmaktaydı. Kaçınılmaz belki bir süre ertelendi ancak sonunda Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer'in görevine son verildiğini resmen açıkladı. 20 Kasım akşamından beri konuşulan ve The Athletic'in ilk olarak ortaya attığı iddia, 21 Kasım'da kulüp tarafından yapılan açıklamayla doğrulandı.

19 Aralık 2018'de göreve gelen Norveçli, yaklaşık 3 yıl sonra Manchester şehrine veda ediyor. Sürece dair soru işaretleri, kulübün geleceği ve bu noktaya nasıl gelindiği tartışılacak. Biz de birkaç maddede sürece değineceğiz ve kaçınılmaz sonu anlamlandırmaya çalışacağız...

MEVCUT DURUM NE?

Manchester United, kulübün internet sitesinden resmi bir açıklama yayınladı ve Solskjaer'in görevine son verildiğini duyurdu. Açıklamaya göre Norveçli teknik adamdan boşalan koltuğa şimdilik kulübün yakın dönem efsanelerinden olan yardımcı antrenör Michael Carrick oturacak.

Kulüp en kısa süre içinde sezon sonuna kadar takımı çalıştıracak bir geçici teknik direktörle anlaşacağını açıkladı. Bu isimle ilgili iddialara döneceğiz...

SOLSKJAER NEDEN KOVULDU?

Manchester United, savunmasını Raphael Varane, hücum hattını ise Jadon Sancho ile güçlendirerek geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde finale oynayan ve ligi yükselen bir form grafiğiyle noktalayan kadroya iki önemli takviye yapmış ve “Acaba şampiyonluğa oynayabilir miyiz?” sorusuyla sezona başlamıştı.

Transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala ise beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Cristiano Ronaldo, efsaneye dönüştüğü kulübe, yuvasına, Kırmızı Şeytanlar'a dönmeye karar verdi. United için az önceki soru “Acaba şampiyon olur muyuz?” sorusuna dönüştü.

Ancak ne olduysa bu sürpriz transferden sonra oldu. Ligde ilk 5 maçta 4 kez kazanan United, bu dört maçın son ikisinde Ronaldo'dan da faydalanmıştı. Daha sonraki 7 maçta ise Solskjaer'in öğrencileri yalnızca bir kez kazanabildi, 5 kez ise sahadan puansız ayrılan taraf oldu.

ŞAMPİYONLUK HAYALİ KURARKEN...

Şampiyonluk hayali kuran United maç fazlasıyla 7. sırada. United'ın Liverpool, Leicester City, Manchester City gibi rakiplere karşı varlık gösterememesi kabul edilemezdi. Kazanırken oynadığı oyun da tatmin etmeyince...

Manchester United, Solskjaer'i yolladı! Neden? Şimdi ne olacak?.. - Resim : 1

Ligde iki maç önce alınan 3-0'lık Tottenham galibiyeti sadece kararı geciktirdi. Takımın 20 Kasım'da Watford'a 4-1 yenilmesiyle ipler koptu. Yönetime değişiklik için milli aranın neden kullanılmadığı yönünde de haklı bir eleştiri getirildi.

NEDENLER...

Güçlü bir oyun bulamamak, zayıf otoritesi nedeniyle yıldız isimleri yönetememek ve oyuncuların birbirine düşmesine engel olamamak Solskjaer'e getirilen temel eleştiriler olurken Ronaldo geldikten sonra takımın hücum pres yapısının bozulmasına çare bulamaması gibi detaylar da tartışılmıştı.

KİM GELECEK?

Bahsettiğimiz gibi Michael Carrick göreve geldi ancak şimdilik kaydıyla... Kulübün açıklamasında yer alan geçici menajer “interim manager” ifadesi ise görüşmelere göre gerçek olacak ya da olmayacak. Ancak şunu biliyoruz: En çok konuşulacak isim Zinedine Zidane. Cristiano Ronaldo'yla Devler Ligi'nde zaferler yaşayan Zizou, Pogba ve Varane'ın da vatandaşı.

Manchester United, Solskjaer'i yolladı! Neden? Şimdi ne olacak?.. - Resim : 2

UNITED, CONTE'Yİ KAPTIRDI

Daha önceki seçenek ise Antonio Conte'ydi ve İtalyan basını da İngiliz basını da görüşmeleri ve iki tarafın da olumlu olduğunu yazıyordu. United beklenen hamleyi yapamadı, Nuno Espirito Santo'yla yollarını ayıran Tottenham, İtalyan menajeri takımın başına getirdi.

Ne David Moyes ve Solskjaer ile ne de Jose Mourinho ve Louis van Gaal ile eski parıltılı günlerine dönebilen United'ın bu dönemde ismiyle tartışma bitirecek bir menajere ihtiyaç duyduğu açık.

DİĞER ADAYLAR VE O EFSANE...

İsmi geçen isimler arasında Mauricio Pochettino (PSG sezon sonuna kadar hocasından vazgeçmeyecek), Sevilla'nın hocası Julien Lopetegui ve yukarıdaki teknik “interim manager” ifadesini dolduracak ve sadece sezon sonuna kadar çalışacak isim eski Unitedlı Fransız efsane Laurent Blanc.

Bununla birlikte hamlenin hızlı olması beklenmiyor. Zizou'nun ikna edilmesinin de zor olduğu yazılırken Ajax'ın mevcut hocası Erik ten Hag da adaylar arasında.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr 

*The Athletic, Manchester Evening News, The Guardian, Marca, Daily Mirror, Manchester United

 

Kaynak: Web Özel

Manchester United' Ole Gunnar Solskjaer manchester united'in yeni hocası kim ronaldo united