Manchester United, İstanbul'a 7 eksikle geliyor

Galatasaray Manchester United UEFA Şampiyonlar Ligi
Manchester United, İstanbul'a 7 eksikle geliyor
Reuters

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun beşinci haftasında yarın Galatasaray'a konuk olacak Manchester United, İstanbul'a 7 oyuncusundan yoksun şekilde gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında Manchester UnitedGalatasaray'a konuk olacak. 

Manchester United, İstanbul'da yer almayacak isimleri açıkladı. Kırmızı Şeytanlar'da 6 isim sakatlık, 1 isim ise cezalı olması nedeniyle Galatasaray'a karşı oynayamayacak. 

İngiliz kulübünün İnternet sitesinde yer alan açıklamada; Marcus Rashford'un kırmızı kart cezası, Mason Mount, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Christian Eriksen ve Casemiro'nun ise sakatlıkları nedeniyle İstanbul kafilesinde yer almayacağı kaydedildi.

A Grubu'nda 5. hafta maçları öncesinde Bayern Münih 12 puanla liderlik koltuğunda otururken, Kopenhag ve Galatasaray'ın 4'er, son sıradaki Manchester United'ın ise 3 puanı bulunuyor.

GALATASARAY-MANCHESTER UNITED MAÇINA İSPANYOL HAKEM

Galatasaray'ın Manchester United ile yapacağı maçı, İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında 29 Kasım Çarşamba günü saat 20.45'te RAMS Park'ta oynanacak maçta Sanchez'in yardımcılıklarını Raul Cabanero ile Inigo Prieto üstlenecek.

Müsabakanın dördüncü hakemi ise Guillermo Cuadra olacak.

GALATASARAY, AVRUPA KUPALARINDA 313. MAÇINA ÇIKIYOR

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol takımı olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında 312 kez mücadele etti.

Tarihinde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri bulunan Galatasaray, tüm kulvarlarda 312 müsabakada 112 galibiyet, 83 beraberlik ve 117 mağlubiyet yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde İngiltere temsilcileriyle ise 22 kez karşı karşıya geldi. İlk olarak 1978-1979 sezonunda West Bromwich Albion ile karşılaşan Galatasaray, sonrasında Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal ve Liverpool ile mücadele etti. "Cimbom", söz konusu maçlarda 4 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 yenilgi gördü.

EN FAZLA MANCHESTER UNITED'LA RAKİP OLDU

Galatasaray, İngiliz takımları arasında en fazla maçı, yarın karşılaşacağı Manchester United ile yaptı.

İki ekip arasında tamamı Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 7 mücadelede takımlar, ikişer kez güldü. Üç müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu rekabette sarı-kırmızılılar, 7 gol bulabildi. İngiliz temsilcisi ise 10 gol attı.

Galatasaray, İngiliz rakiplerinden Liverpool ve Chelsea ile dörder, Arsenal ile 3, West Bromwich Albion ve Leeds United ile ikişer kez karşılaştı.

Kaynak: Haber Global TV