Manchester United ile Galatasaray 7. randevuda karşılaşıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray Manchester United
Manchester United ile Galatasaray 7. randevuda karşılaşıyor
FOTOĞRAF: DepoPhotos

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, A Grubu ikinci maçında yarın deplasmanda İngiliz ekibi Manchester United ile karşı karşıya gelecek. İki takım bu karşılaşmayla birlikte resmi maçlarda 7. kez rakip olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray, yarın TSİ 22.00'de Old Trafford'da İngiliz temsilcisi Manchester United ile karşılaşacak. Grubun ilk maçında sarı-kırmızılılar, evinde Kopenhag ile 2-2 berabere kalırken, Manchester ise deplasmanda Bayern Münih'e 4-3 kaybetti.

KIRMIZI ŞEYTANLAR İLE 7. MÜCADELE

Manchester United ile Galatasaray bugüne kadar resmi maçlarda 6 kez rakip oldu. Geride kalan mücadelelerde sarı-kırmızılılar 1 kez sahadan galip ayrılırken, İngiliz ekibi de 2 kez kazandı. 3 karşılaşma da berabere sona erdi. Aslan'ın 4 golüne, Manchester 8 golle karşılık verdi.

İki takım son resmi maçını 20 Kasım 2012'de İstanbul'da oynadı ve Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı. 30 Temmuz 2016 tarihindeki hazırlık maçını ise Manchester United 5-2 kazandı.
Avrupa kupalarında 310. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 309 kez oynadı. Söz konusu maçlarda Aslan, 111 defa sahadan galip ayrılırken, 115 kez de rakiplerine mağlup oldu. 83 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Geride kalan müsabakalarda Cimbom, rakip fileleri 415 kez havalandırırken, kalesinde ise 455 gol gördü.

DEVLER LİGİ'NDE 118. MAÇ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında bugüne kadar 117 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakaların 28'inden galibiyetle ayrılırken, 59 kez de kaybetti. 30 maç ise berabere sona erdi. Galatasaray, attığı 114 gole karşın, kalesini 199 gole kapatamadı.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi gruplarında son galibiyetini 2018-2019 sezonunda D Grubu ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı İstanbul'da 3-1'lik skorla yenerek elde etti. Sarı-kırmızılılar, bu maçın ardından oynadığı 12 grup müsabakasında 8 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı.

Kaynak: İHA

Galatasaray Manchester United' UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United Galatasaray maçı