Lyon, Ersin Destanoğlu için Beşiktaş ile resmi görüşmelere başlıyor

Beşiktaş
Lyon, Ersin Destanoğlu için Beşiktaş ile resmi görüşmelere başlıyor

Bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu için Fransız ekibi Lyon, kulüpler düzeyinde resmi transfer görüşmesine başlıyor.

Fransız devi Beşiktaş'ın genç kalecisi için resmi görüşmelere başlıyor

Ntvspor'un haberine göre, bir süre önce Beşiktaş yönetimiyle Ersin Destanoğlu hakkında video konferans yoluyla görüşme yapan Lyon'un scout şefi Bruno Cheyrou, genç kaleciye olan ilgilerini yineledi.

Ersin'in son maçlarını da izleyen Cheyrou'nun kısa süre içinde Beşiktaş'a resmi teklifi sunmaya hazırlandığı belirtilirken, Fransız ekibinin bonservis bedelinin yanı sıra sezon başında Altay’dan transfer ettikleri stoper Cenk Özkaçar’ı da Beşiktaş’a takas yoluyla teklif etmeyi planladığı iddia edildi.

26 haftası geride kalan Fransa Ligue 1'de lider Lille'in 3 puan arkasında 2. sırada bulunan Lyon'un kalesini 30 yaşındaki Portekizli file bekçisi Anthony Lopes koruyor.

ERSİN DESTANOĞLU KİMDİR?

1 Ocak 2001'de İstanbul'da dünyaya gelen Ersin Destanoğlu, 12 yaşında Beşiktaş alt yapısına girmiş, geçen sezon Karius'un sözleşmesini sezon bitimini beklemeden feshetmesiyle birlikte A takımda düzenli olarak şans bulmaya başlamıştı.

Sezon başında Beşiktaş'ın tecrübeli bir kaleci takviyesi yapılması beklenirken, teknik direktör Sergen Yalçın'ın "Ersin ve Utku'ya güveniyorum, kaleci transferi kesinlikle gündemimizde yok" sözleriyle bu beklentiler boşa çıkmış, ve Ersin Destanoğlu Siyah-beyazlı kulübün 1. kalecisi olmuştu.

Geçen sezon 8, bu sezon 22 olmak üzere şimdiye dek toplam 30 kez Beşiktaş'ın kalesini koruyan Ersin Destanoğlu bu maçların 13'ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

Beşiktaş, 1.95'lik genç file bekçisinin 2023’te bitecek sözleşmesini sezon başında 2025 yılına dek uzatmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Ersin Destanoğlu Lyon Beşiktaş transfer haberleri