Luis Diaz'ın kaçırılan babasını kurtarmak için Kolombiya Ordusu operasyon başlattı

Liverpool
Luis Diaz'ın kaçırılan babasını kurtarmak için Kolombiya Ordusu operasyon başlattı
Fotoğraf: Reuters

Liverpool futbolcusu Luis Diaz'ın kaçırılan babasını kurtarmak için Kolombiya Ordusu büyük bir askeri operayon başlattı.

Kolombiya Başsavcısı Francisco Barbosa, aramaların sınır bölgelerine yoğunlaştığını belirtirken Diaz'ın babasının Venezuela'ya kaçırılmış olabileceğini kaydetti. 

Kolombiya'nın Venezuela sınırı yakınlarında Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz'ın anne ve babası kaçırılmıştı. Diaz'ın annesi daha sonra kurtarılırken babasına ise halen ulaşılamıyor. 

Luis Manuel Diaz'ın bulunabilmesi için Kolombiya Ordusu operasyon başlattı. 

Cumartesi günü ülkenin kuzeyindeki Barrancas kentinde benzin istasyonunda motosikletli ve silahlı kişiler tarafından kaçırılan Luis Manuel Diaz ve Cilenis Marulanda için yapılan operasyonlar sonucunda polis Cilenis Marulanda'yı kurtarmıştı. 

Polis Müdürü William Salamanca, Liverpool'lu futbolcu Diaz'ı arayarak tüm kaynakların babasını bulmak için seferber edildiğini söyledi.

Vahim olay nedeniyle Liverpool'un Nottingham Forest'la oynadığı maçnı kadrosundan çıkarılan Diaz'ın babasını kurtarmak isteyen Kolombiya İçişleri Bakanı ülkenin kuzeyindeki dağlık bölgeye yüzden fazla asker konuşlandırıldığını, Venezuela yetkililerine de sınır devriyelerini artırma tavsiyesinde bulunduklarını açıkladı. Sınır bölgelerine çeşitli barikatlar kurulurken motorlu birlikler de etrafı dolaşıyor. Diaz'ın babasını bulmak için havadan da helikopter ve uçaklarla arama yapılıyor.

Şu ana kadar Luis Diaz'ın babası için fidye talebinde bulunulmadı. 

Kolombiya Ulusal Polisi, Diaz'ın babasının kurtarılmasına yardımcı olacak herhangi bir bilgi karşılığında 48 bin 500 dolar ödül verileceğini de duyurdu. 

Öte yandan Liverpool, Nottingham Forest'ı 3-0 mağlup ederken maç sonucu konuşan Teknik Direktör Jürgen Klopp, "Luis için yapabileceğim tek şey onun için bu maç kazanmaktı" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV