Liverpoollu futbolcu Luis Diaz'ın kaçırılan babası serbest bırakıldı!

Liverpool İngiltere Premier Lig Kolombiya
Liverpoollu futbolcu Luis Diaz'ın kaçırılan babası serbest bırakıldı!
Reuters

Yaklaşık iki hafta öncesi babası kaçırılan Liverpool'un yıldız futbolcusu Luis Diaz'a sevindirici haber geldi. Kolombiyalı futbolcunun babası, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gerillaları tarafından serbest bırakıldı.

Reuters'ın haberine göre; Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gerillaları, Liverpool'un yıldız futbolcusu Luis Diaz'ın babasını kaçırdıktan 12 gün sonra serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Diaz'ın annesi Cilenis Marulanda ve babası Luis Manuel Diaz, 28 Ekim'de Kolombiya'nın La Guajira eyaletinde araçları seyir halindeyken kimliği belirsiz silahlı kişilerce durdurulmuş ve bu kişiler tarafından kaçırılmıştı.

Başlatılan arama çalışmaları kapsamında Diaz'ın annesi Cilenis Marulanda, kısa bir süre içinde Barrancas kırsalında bulunmuştu.

Kolombiya Ordusu ise baba Luis Manuel Diaz'ın bulunabilmesi için operasyon başlattığını duyurmuştu.

Luis Diaz, 4 gün önce oynanan Luton Town maçında attığı golle takımına 1 puanı kazandırmış ve golün ardından kaçırılan babası için özgürlük çağrısında bulunmuştu.

26 yaşındaki futbolcu attığı golün ardından formasının altında üstünde 'Babam için özgürlük' yazılı olan tişörtünü göstermişti.

Luis Diaz'ın babası

Luis Diaz Liverpool Papa

GÜNEY AMERİKA ÜLKELERİNDE OLDUÇA SIK YAŞANIYOR!

Güney Amerika ülkelerinde oldukça sık görülen fidye için insan kaçırma olaylarından daha önce birçok futbolcu ve aile bireyleri olumsuz etkilenmişti.

Luis Fabiano, Grafite, Taison, Ricardo Oliveira, Robinho gibi isimlerin anneleri; Enner Valencia ve Hulk gibi isimlerin ise kız kardeşleri kaçırılmıştı.

Kaynak: Haber Global TV