Lewandowski'nin rekorunu tarihe gömdü! İşte Almanya Bundesliga'nın yeni kralı

Almanya Bundesliga
Lewandowski'nin rekorunu tarihe gömdü! İşte Almanya Bundesliga'nın yeni kralı
DepoPhotos

Almanya Bundesliga'da sezonun flaş takımlarından olan Stuttgart'ın Gineli forveti Serhou Guirassy, attığı gollerle Bundesliga efsanesi Robert Lewandowski'ye ait rekoru tarihe gömdü.

Geçtiğimiz sezon 34 maçlık periyodu 33 puanla 16. sırada tamamlayan ve Hamburg ile oynadığı play-out maçlarını kazanarak güçlükle kümede kalan Stuttgart, bu sezon sergilediği performansla ligin flaş takımlarından biri oldu.

7 haftası geride kalan Bundesliga'da 6 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 18 puanı hanesine yazdıran Stuttgart, milli maçlar nedeniyle liglere verilen araya lider Bayer Leverkusen'in 1 puan gerisinde 2. sırada girdi.

Kırmızı beyazlı ekibin bu başarısındaki en önemli pay sahibi ise kuşkusuz Serhou Guirassy.

LEWANDOWSKI'NİN REKORUNU TARİHE GÖMDÜ

Gineli forvet Stuttgart'ın bu sezon ligde oynadığı 7 maçta da forma giyerken kaydettiği 13 golle Bundesliga efsanesi Lewandowski'ye ait olan 11 gollük rekorunu da tarihe gömdü.

Kariyerinde Stade Lavallois, AJ Auxerre, Lille, Köln, Amiens, Rennes ve Stuttgart formaları giyen 27 yaşındaki gol makinesinin bu sezon sergilediği performansla İngiliz ve İspanyol kulüplerinin radarına girdiği belirtiliyor.

Bundesliga'da gol krallığı sıralamasında Guirassy’yi 8 golle Bayern Münih’ten Harry Kane, 7 golle Bayer Leverkusen'den Victor Boniface ve 7 golle Wolfsburg'dan Jonas Wind takip ediyor.

Serhou Guirassy Stuttgart
Serhou Guirassy - Stuttgart

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Bundesliga Stuttgart Robert Lewandowski