Messi, Ronaldo ve Guardiola'dan koronavirüsle mücadeleye 1'er milyon Euro bağış

koronavirüs
Messi, Ronaldo ve Guardiola'dan koronavirüsle mücadeleye 1'er milyon Euro bağış

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Juventus'un Portekizli süper starı Cristiano Ronaldo ve Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele edilmesi amacıyla 1'er milyon Euro'luk bağış yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Bayern Münih'in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski'nin yaptığı 1 milyon Euro'luk bağışın ardından, bu kez de Barcelona'nın süper yıldızı Lionel Messi, şehirdeki bir kamu hastanesine 1 milyon Euro'luk bağışta bulundu.

Hospital Clinic isimli Barcelona hastanesi koronavirüs aşısı için çalışmalar yürütüyor ve aynı zamanda hastaların tedavi sürecinde de önemli bir rol oynuyor. Hastanenin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Messi'nin bağış yaptığı doğrulanırken, Mundo Deportivo bağış miktarının 1 milyon Euro olduğunu açıkladı. 

Katalan kulübünün bir diğer sembolü Pep Guardiola da koronavirüsle mücadelede ilaç ve medikal ekipman alımı gerçekleştiren Angel Soler Daniel Vakfı'na 1 milyon Euro bağışlamıştı.

Messi'nin saha içindeki rakiplerinden Cristiano Ronaldo ise menajeri Jorge Mendes'le birlikte Lizbon ve Porto'daki yoğun bakım ünitelerine 1 milyon Euro'luk katkıda bulundu.

Lionel Messi Cristiano Ronaldo Pep Guardiola Robert Lewandowski koronavirüs