Leonardo Bonucci futbolu resmen bıraktı

HABER MERKEZİ
Leonardo Bonucci Fenerbahçe
Leonardo Bonucci futbolu resmen bıraktı
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe'nin İtalyan stoperi Leonardo Bonucci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladığını duyurdu.

Fenerbahçe'nin devre arasında Union Berlin'den kadrosuna katmış olduğu dünyaca ünlü İtalyan stoper Leonardo Bonucci, sezonun sona ermesinin ardından futbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

Dünyaca ünlü savunmacı, Fenerbahçe'nin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "37 yaşında futbolculuk kariyerini noktalama kararı alan Leonardo Bonucci, Fenerbahçe aracılığıyla açıklamasında; “Bu harika ailenin bir parçası olmak benim için bir zevkti.

Saha içinde ve saha dışında en iyimi göstermeye çalıştım ama en önemlisi yarın son savaşımızı vereceğiz. Kariyerimi bir kupayla bitirmek istiyorum ve yarın şampiyon olmak için bir şansımız var. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Futbol otoriteleri tarafından gelmiş geçmiş en iyi savunma oyuncuları arasında gösterilen Leonardo Bonucci kariyeri boyunca Juventus, Inter gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinin formasını giydi.

Ülkesi İtalya'ya EURO 2020'de şampiyonluk sevinci yaşayan deneyimli futbolcu, milli takımda 121 karşılaşmada sahaya çıktı ve 8 gol - 7 asistlik performans ortaya koydu.