LeBron James'in büyük oyunu Lakers'ı finallere taşıdı

NBA basketbol Spor haberleri
LeBron James'in büyük oyunu Lakers'ı finallere taşıdı

NBA'de Batı Konferansı yarı final serisinde Los Angeles Lakers, son şampiyon Warriors'ı 122-101 yenerek seride durumu 4-2'ye getirdi ve finale yükseldi. Miami Heat ise New York Knicks'i 96-92'lik skorla devirerek adını finallere yazdırdı.

NBA'de konferans yarı final maçlarına bu sabaha karşı oynanan iki karşılaşmayla devam edildi. Batı Konferansı yarı final serisinde Los Angeles Lakers sahasında oynadığı karşılaşmada son şampiyon Golden State Warriors'ı 122-101'lik skorla devirerek seride durumu 4-2'ye getirerek konferans finallerine yükselmeyi başardı.

Lakers'ta LeBron James 30 sayı, Anthony Davis 17 sayı, 20 ribaundluk performansıyla double-double yaparken, D'Angelo Russell da 19 sayılık performansıyla galibiyeti getiren isimler oldu.Sezonu erken noktalayan son şampiyon Golden State'te ise Steph Curry'nin 32 sayılık oyunu mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı.

LA Lakers Batı Konferansı finallerinde Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Final serisinin ilk maçı 17 Mayıs'ta TSİ 03.30'da oynanacak.

MIAMI HEAT KONFERANS FİNALLERİNDE

Doğu Konferansı'nda ise Miami Heat, New York Knicks'i 96-92 yendi ve seriyi 4-2 kazandı. Play-in'den gelerek finallere kadar yükselmeyi başaran Miami'de Jimmy Butler 24 sayı, Bam Adebayo 23 sayılık katkı sağladı. New York ekibinde ise Jalen Brunson'ın 41 sayılık büyük performansı takımının elenmesini önleyemedi.

Miami'nin konferans finalindeki rakibi Boston Celtics ile Philadelphia 76ers arasında oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak.  

Kaynak: Haber Global TV

NBA Steph Curry LeBron James Golden State Warriors LA Lakers