Kuzey Kıbrıs'tan Bundesliga şampiyonluğuna uzanan bir başarı hikayesi: Victor Boniface

Bayer Leverkusen KKTC Transfer Almanya Bundesliga
Kuzey Kıbrıs'tan Bundesliga şampiyonluğuna uzanan bir başarı hikayesi: Victor Boniface
FOTOĞRAF: AA

Bundesliga'da şampiyonluğa ulaşan Bayer Leverkusen'in yıldız golcüsü Nijeryalı Victor Boniface bir dönem KKTC'de Lefke forması giydi.

Xabi Alonso önderliğinde Almanya Bundesliga'da kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşayan ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselen Bayer Leverkusen'in Nijeryalı golcüsü Victor Boniface attığı gollerle takımının başarılı bir sezon geçirmesinde önemli rol oynadı.

Nijeryalı forvet bu sezon Alman ekibinde çıktığı 28 karşılaşmada sergilediği 18 gol - 10 asistlik performansıyla şampiyonlukta önemli rol üstlendi.

Bayer Leverkusen, 23 yaşındaki golcü oyuncuyu sezon başında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'dan 20.5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Oldukça iyi bir sezon geçiren Boniface, bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ligi (KKTC) ekiplerinden Lefke'de de forma giydi.

Boniface 2017-18 sezonunda henüz 17 yaşında olduğu dönemde Lefke'de forma giydi. Yıldız futbolcu, Lefke'den ayrıldıktan sonra ülkesine dönerek kariyerini sürdürdü.

Nijerya ekibi Real Sapphire'den Norveç temsilcisi Bodo Glimt'e imza atan Victor Boniface burada gösterdiği performansın ardından 6.1 milyon euro bedelle Union Saint Gilloise'ya transfer olmuştu.

Bayer Leverkusen'de tarihi bir sezon geçiren 23 yaşındaki oyuncunun yüksek bir bonservis bedeliyle Avrupa'nın önemli kulüplerine transfer olabileceği belirtiliyor.

Kuzey Kıbrıs'tan Bundesliga şampiyonluğuna uzanan bir başarı hikayesi: Victor Boniface - Resim : 1