Koronavirüs tedavisi gören Fransız futbolcu yapay komaya sokuldu

koronavirüs
Koronavirüs tedavisi gören Fransız futbolcu yapay komaya sokuldu

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedavisi gördüğü ve durumunun ağır olduğu açıklanan Fransa Ligue 1 ekiplerinden Montpellier'in oyuncusu Junior Sambia'nın yapay komaya sokulduğu ve tedavisinin ciddiyetle devam ettiği kaydedildi.

Fransız basınına yansıyan haberlerde 21 Nisan Salı günü tedavisi için hastaneye giden Junior Sambia'nın durumunda düzelme olmayıp daha da kötüleşince doktorlar yapay komaya sokulmasına karar verdi.

Menajeri Frederic Guerra yaptığı açıklamada oyuncuyla hastaneye gittiği gün konuştuğunu ve kendisine testinin negatif çıktığını söylediğini aktardı. Çarşamba ise durumunun bir anda ağırlaşması sebebiyle ciddi bir tedavi altına alındığı belirtildi.

Menajeri ayrıca uzun süredir evinde karantina kurallarına uyarak yaşayan Sambia'nın muhtemelen alışveriş yaptığı sırada virüsü kapmış olabileceğini söyledi.

Fransa Ligue 1'de koronavirüs teşhisi konan ilk futbolcu olan Junior Sambia'dan önce Fransa'nın bir alt ligi olan Ligue 2'de Troyes'da oynayan eski Trabzonsporlu Hyun-jun Suk koronavirüse yakalanmıştı. Suk, gerçekleştirilen tedavilerinden sonra sağlığına kavuşmuştu.

24 yaşında ve Montpellier'de orta saha mevkisinde forma giyen Sambia bu sezon 25 kez takımının formasını terletmiş ve 2 gol 1 asist üretmişti.

Sporx

Junior Sambia koronavirüs Fransa Montpellier koronavirüs tedavisi Fransa'da koronavirüs