Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu

Konyaspor
Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu

İttifak Holding Konyaspor, teknik direktör İlhan Palut ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda gerçekleşen imza törenine genel sayman Uğur Öncan ve teknik direktör İlhan Palut katıldı. 1.5 yıllık sözleşmeye imza atan teknik direktör İlhan Palut'un ekibinde Ersan Parlatan, Osman Demir, Bekir Arpacı, Çağatay Turan, Erkan Akkoç Hacı Çetin görev yapacak.

Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu - Resim : 1

İlhan Palut, imza sonrasında yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunu ve kazanma odaklı bir Konyaspor izletmek istediklerini söyledi. Palut açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Konyaspor camiasına hayırlı olsun. Gerçekten çok mutluyum. Konyaspor büyük bir camia, geçmişi başarılarla dolu bir camia... Son zamanlarda istenmeyen bir durum var Konyaspor'da, bahsetmiş olduğum başarılı günlerine döndürmek için ekibimle beraber bütün mücadelemi vereceğim. Heyecanlıyım, inşallah hayırlı uğurlu olur. Her maçı ayrı ayrı değerlendiriyorum. Kupa elbette çok önemli. Konyaspor camiası ve Konya şehri bir kupa kazanmanın ne olduğunu biliyor. Bu hazzı biliyor. Ligdeki durumumuz bugün itibariyle kritikte olsa kupa mücadelesini daha önemsiz görmek gibi bir lüksümüz yok. Perşembe günü de Beşiktaş karşısında yarı finale çıkmak için bütün mücadelemizi sahaya yansıtacağız. Bu benim için de önemli çünkü göreve yeni başladım. Konyaspor camiasındaki ilk maçım olacak ve bundan başarıyla ayrılmak istiyorum. Konyaspor ligde düşünmediği durumda olduğu için buradan çabucak uzaklaşmamız gerekiyor. Denizlispor maçı da bunun için bir fırsat. Çok ilerlere bakmaya gerek yok, önümüzdeki iki maçla beraber iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Takımın enerjisini, sinerjisini artırmak istiyoruz. Kazanma odaklı oynayan bir Konyaspor izletmek istiyoruz. Bugünden itibaren bunun için çalışmalarımıza başlayacağız."

İLHAN PALUT KİMDİR?

İlhan Palut, 12 Kasım 1976 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1996-1997 yılında Hatayspor'da başlayan İlhan Palut, 2004'de ara transfer döneminde Adana Demirspor'a transfer oldu.

2006 yılında tekrar memleketinin takımı Hatayspor'a dönen İlhan Palut, 2007'de Çorumspor'a transfer oldu. Oyuncu olarak aktif futbol kariyerini ise 2009'da tekrar transfer olduğu Hatayspor'da sonlandırdı.

Palut, 2016-2017 sezonunda sportif direktör olarak görev yaptığı Hatayspor'da TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ligin bitimine 14 hafta kala teknik direktörlüğe getirildi.

İlk sezonunda play-off oynayan Palut yönetimindeki Hatayspor, Kastamonuspor 1966'ya yenilerek elendi. 2017-2018 sezonunda şampiyon olarak doğrudan TFF 1. Lig vizesi alan Hatayspor, 2018-2019 sezonunda da çok başarılı bir performans gösterdi. 1. Lig'de play-off oynamaya hak kazanan Hatay temsilcisi, finalde normal süresi 1-1 biten müsabakada penaltı atışları sonucunda Gazişehir Gaziantep'e yenildi ve Süper Lig kapısından döndü.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Süper Lig ekipleri Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir'i saf dışı bırakan İlhan Palut yönetimindeki Hatayspor, çeyrek finalde İstanbul'da 2-0 yenildiği Galatasaray'ı Hatay'da 4-2 yenmesine rağmen yarı final vizesi alamadı.

İlhan Palut, önceki sezon Hatayspor'da 6. haftanın ardından yollarını ayırdı. Palut, kısa bir dönem Ümraniyespor’da da antrenör olarak görev yapmıştı.

YÜZDE 59'LUK GALİBİYET ORANI

Hatayspor'la play-off'lar dahil TFF 1. Lig'de 43, TFF 2. Lig'de 50 ve Türkiye Kupası'nda 11 maçta görev alan İlhan Palut, toplam 104 müsabakada 61 galibiyet, 26 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. Bu maçlarda 165 gol üreten Hatayspor, kalesinde 64 gol gördü. İlhan Palut, Hatay ekibiyle yüzde 59'luk galibiyet oranı yakaladı.

GÖZTEPE’DE 41 SÜPER LİG MAÇINA ÇIKTI

44 yaşındaki teknik adam, 2019 Kasım’da Göztepe’nin başına geçmişti. Palut yönetiminde İzmir ekibi, Süper Lig’de çıktığı 41 maçta 12 galibiyet, 13 beraberlik ve 16 yenilgi almıştı.

Genç teknik adam, 1-0’lık Antalyaspor yenilgisi sonrası sarı-kırmızı takımdan istifa etmişti.

PUAN ORTALAMASI 1.76

İlhan Palut, kariyerinde teknik direktör olarak 151 maça çıktı. Bu maçlarda genç teknik adamın çalıştırdığı takımlar 75 galibiyet, 40 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Bu maçlarda 242 gol atarken, 143 kez de gol yemenin üzüntüsünü yaşadı. Maç başına puan ortalaması ise 1.76 oldu. 

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber