Kloop'un transferleri... Ozan Kabak'tan Mohamed Salah'a hayal kırıklıkları ve tam isabetler

Mohamed Salah Jürgen Klopp Liverpool transfer haberleri İngiltere Premier Lig
Kloop'un transferleri... Ozan Kabak'tan Mohamed Salah'a hayal kırıklıkları ve tam isabetler
Fotoğraf: DepoPhotos

Liverpool'da yıllarca süren Jürgen Kloop dönemi sona erdi. Alman teknik adam döneminde İngiliz ekibi 39 transfer yaptı.

Karşı baskı stiliyle Liverpool'u uykusundan uyandıran Alman teknik adam, görev yaptığı sürede takımını Manchester City'den sonraki en iyi İngiliz takımı yaptı. City'nin peş peşe 7 kez şampiyon olmasını engelleyen isim oldu. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de Real Madrid'den sonraki en iyi takım oldular.

ESPN, Kloop'un 39 transferini en kötüsünden en iyisine göre sıraladı.

Kloop'un transferleri... Ozan Kabak'tan Mohamed Salah'a hayal kırıklıkları ve tam isabetler - Resim : 1

TAKIMA HİÇBİR FAYDASI OLMAYAN TRANSFERLER

Buna göre takımın en kötü transferi olarak Şubat 2021'de Preston North End'den 1.9 milyon euro karşılığında alınan Ben Davies gösterildi.

Çok az ya da hiç etkisi olmayan transferler listesinin başında Ben Davies varken onu bedavaya alınan kaleci Alex Manninger, bir başka kaleci Andy Lonergan, Juventus'tan kiralanan Arthur, Türkiye'de de forma giyen ancak Liverpool'da sadece 94 dakika görev alabilen Steven Caulker, Brezilaylı kaleci Marcelo Pitaluga, Kızılyıldız'ın umut vadeden ancak gerisini getiremeyen orta saha oyuncus Marko Grujic, Aberdeen'den Clavin Ramsay, Hollandalı stoper Sepp van den Berg, Fulham'dan Fabio Carvalho, Chelsea'den Solanke takip ediyor.

Kloop'un transferleri... Ozan Kabak'tan Mohamed Salah'a hayal kırıklıkları ve tam isabetler - Resim : 2

NI FU NI FA (GÖREVİNİ YAPAN TRANSFERLER)

Kloop döneminde alınıp da ne kötü ne de iyi oynayan (İspanyolca ni fu ni fa) listesinin başında İtalya maçında sakatlanan milli futbolcu Ozan Kabak var. Liverpool, peş peşe gelen sakatlıkların ardından kiraladığı 1124 dakika forma giyen Ozan'ın satın alma opsiyonunu kullanmamıştı.

Bu listede Ozan'ın ardından West Ham kalecisi Adrian, Leipzig'den 60 milyon euro'ya alınan Naby Keita, Beşiktaş'ta da forma giyen kaleci Loris Karius, 14.7 milyon euro'ya alınan XHerdan Shaqiri, Salzburg'dan alınan Takumi Minamino, Augsburg'lu Klavan, Arsenal'den 38 milyon euro'y alınan ve şu an Beşiktaş'ta oynayan Alex Oxlade-Chamberlain, Yunan futbolcu Kostas Tsimikas geliyor.

Kloop'un transferleri... Ozan Kabak'tan Mohamed Salah'a hayal kırıklıkları ve tam isabetler - Resim : 3

DÜZENLİ OYNAYANLAR

22 milyon euro'ya Bayern Münih'ten getirilen Thiago sakatlıkların kurbanı olsa da genel olarak Liverpool'da vasatın üzerine çıktı ve listenin başında yer aldı.

Thiago'yu listede takip eden diğer isimler ise Leipzig'den 40 milyon euro'ya alınan Ibrahima Konate, Bayern'den 40 milyon euro'ya alınan Ryan Gravenberch, 20 milyon euro'luk Stuttgart'dı Wataru Endo, yine Leipzig'den 70 milyon euro'ya transfer edilen Dominik Szoboszlai, 42 milyon euro'luk PSV'li Cody Gakpo, Porto'dan 50 milyon euro maliyetle takıma katılan Luis Diaz, Benfica'dan 85 milyon euro'ya alınan Darwin Nunez, Fulham'lı Harvey Elliott, Monaco'dan Fabinho, Brighton'dan 42 milyon euro'ya takıma katılan Arjantinli Alexis Mac Allister, Schalke'den bedavaya kadroya katılan Joel Matip ve Wolves'tan gelen Diogo Jota oldu.

Kloop'un transferleri... Ozan Kabak'tan Mohamed Salah'a hayal kırıklıkları ve tam isabetler - Resim : 4

FARK YARATANLAR

Alman teknik adam Kloop döneminde Liverpool'a transfer edilen ve fark yaratan ise 6 futbolcu bulunuyor.

6. sırada Newcastle'dan 27,5 milyon euro'ya alınan Georginio Wijnaldum var. Onu sadece 9 milyon euro'ya Hull City'den transfer edilen sol bek Andrew Robertson takip ediyor. 4. sırada ise Southampton'a 41,2 milyon euro ödenerek alınan Sadio Mane var.

3. sırada Roma'dan 62,5 milyon euro'ya transfer edilen Brezilyalı kaleci Alisson'a ait. İkinci sırada ise Hollandalı stoper Virgil van Dijk var. Southampton'dan gelen oyuncu için 84,7 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti.

Kloop döneminin Liverpool'unun en başarılı transferi ise 42 milyon euro'ya Roma'dan alınan Mısırlı futbolcu Mohamed Salah. Chelsea'deyken Mourinho yönetiminde bekleneni veremeyen Salah'ın Premier Lig'e dönüşü Kloop'un dokunuşuyla mükemmel olmuştu. Aslında niyet Julian Brandt'ı almaktı ancak olmayınca Salah alınmıştı. Mısırlı futbolcu Liverpool formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 66 maçta 42 gol attı. Kulüpte geçirdiği 7 yıl boyunca 30,1 gol ve 12,4 asist ortalamasını yakaladı. 100 milyon euro verseler değerdi ancak Liverrpool bunu 42 milyon euro ödeyerek yaptı.