Nurmagomedov'a, Floyd Mayweather'la maç yapması için 100 milyon dolar teklif ettiler

Nurmagomedov'a, Floyd Mayweather'la maç yapması için 100 milyon dolar teklif ettiler

Kafes dövüşü olarak da adlandırılan Karma Dövüş Sanatları (UFC) sporcusu Dağıstan asıllı Rus Habib Nurmagomedov'un menajeri, Floyd Mayweather veya Conor McGregor ile dövüşmesi için Orta Doğu tarihinin en yüksek rakamının teklif edildiğini duyurdu.

Habib Nurmagomedov'a Suudi Arabistan'da dövüşmesi için servet teklif edildi. Oyuncunun menajeri Ali Abdelaziz, Nurmagomedov'un boks dünyasının gelmiş geçmiş en iyi boksörlerinden biri olarak gösterilen Floyd Mayweather ile dövüşmesi karşılığında 100 milyon Dolar teklif edildiğini açıkladı.

Nurmagomedov, 18 Nisan'da New York'ta Tony Ferguson ile karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanması gereken Dağıstan asıllı sporcu, kabul ettiği takdirde Suudi Arabistan'da ringe çıkacak. Bu maç içinse de 100 milyon Dolar alacak.

TMZ Sports'a açıklamalarda bulunan Ali Abdelaziz, "Suudi Arabistan'da bazı kişiler benimle konuştu ve Habib'e Floyd ile yapacağı maç karşılığında 100 milyon Dolar teklif ettiler. Habib-Floyd maçının olması büyük olasılık. Şu anda Tony Ferguson ile oynanacak maçı düşünüyorum" diye konuştu.

Bu haberlere karşın Nurmagomedov, Floyd Mayweather ile yapılacak maça temkinli yaklaşmıştı. Aralık ayında Rus Tass ajansına açıklamalar yapan Nurmagomedov, "Şu anda Mayweather veya bir boks maçını düşünmüyorum. Şu anda ciddi bir rakibim (Tony Ferguson) var. Öncelikle bu maçın üstesinden gelmeliyim. Boks, Mayweather'in sporu ve bu spora hayatını adadı. 50 maçın 50'sini de kazandı ve bu sporun en iyisi. Ne söyleyebilirim ki? Bu yüzden boks kuralları altında ona karşı mücadele etmek zor olacak" ifadelerini kullanmıştı.

UFC'nin haklarını elinde bulunduran WME ajansına 400 milyon Dolar'lık yatırım yapan Suudiler, daha sonra Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından bu yatırımdan vazgeçmek zorunda kaldılar. ABD'li şirket, parayı geri ödemesine karşın; geçen yıl Anthony Joshua ve Andy Ruiz, Diriye kentinde karşı karşıya gelmişti. WME, bu organizasyondan sonra eleştirilmişti.

Ntvspor

Khabib Nurmagomedov Floyd Mayweather UFC