Kerem Aktürkoğlu Marca'ya konuştu

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi futbol İspanya
Kerem Aktürkoğlu Marca'ya konuştu
Fotoğraf: DepoPhotos

Galatasaray'ın milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, İspanyol spor gazetesi Marca'ya konuştu. Aktürkoğlu, genç futbolcuların gelişimleri için düzenli olarak süre almaları gerektiğini söyledi.

25 yaşındaki Türk futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Türk futbolunda önemli bir figür olarak ortaya çıktı ve Galatasaray için ve 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türk milli takımı için kilit bir oyuncu oldu. İspanyol spor gazetesi Marca ile yaptığı röportajda Aktürkoğlu, alt liglerden yükselip Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinde düzenli olarak forma giyen bir oyuncuya dönüşmesinin ilham verici hikayesini anlattı. 

Oyuncu röportajında, genç futbolcuların gelişimi için düzenli oyun süresinin önemini vurgularken Türk milli takımında Vincenzo Montella'nın olumlu etkisini öne çıkardı. Ayrıca, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki deneyimini anlatan Aktürkoğlu, takımının Manchester United'ı eleyerek bir sonraki tura çıkma şansına sahip olduğunu söyledi.

Aktürkoğlu, Harry Potter'la karşılaştırılmasına da değindi. Gollerini Harry Potter'ın asa hareketiyle kutlayan milli futbolcu, bu ilişkilendirmeyi memnuniyetle kabul etti. Gelecekte bir Avrupa liginde oynamak isteğini de paylaşan Aktürkoğlu, İspanya'yı ülkenin olağanüstü futbolu ve zengin futbol geleneği nedeniyle seçenekleri arasında gösterdi. 

GALATASARAY'IN KOPENHAG MAÇI KADROSU

Fernando Muslera, Angelino, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Günay Güvenç, Mateus Tete, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele, Sacha Boey, Cedric Bakambu.

Kaynak: Diğer