Kenan Yıldız tüm takıma yemek ısmarladı

Kenan Yıldız Juventus futbol
Kenan Yıldız tüm takıma yemek ısmarladı

Juventus formasıyla Frosinone karşısında ilk 11'de çıktığı maçta attığı golle İtalya'yı sallayan Kenan Yıldız flaş açıklamalar yaptı.

Juventus, Frosinone deplasmanına çıkarken ilk 11'de Kenan Yıldız'ın adı yazıyordu. Allegri günlerdir beklenen şansı Milli futbolculumuza vermişti.

Maçın 12. dakikasında ise Kenan Yıldız neden 'yıldız' olduğu gösteren golü attı.

Üç oyuncuyu birden ekarte edip rakip kaleciyi sağından avladı ve Juventus taraftarlarını sevinçten havalara uçurdu.

Maç bittiğinde bütün gözler ondaydı, mikrofonlar ona çevrildi.

Kenan Yıldız, "Benim için bu çok harika, herkese teşekkürler. Taraftarlara teşekkürler, onlar çılgınlar. Bana şans veren teknik direktörüme (Allegri) çok teşekkür ederim. Grazie a tutti, grazie mille" diyerek yarı İngilizce yarı İtalyan duygularını DAZN mikrofonlarına anlatıyordu.

Kenan Yıldız tıpkı A Milli Takım ile Almanya'ya attığı golde olduğu gibi Serie A'daki ilk golünü de dilini çıkararak kutladı. Bu Juventus efsanesi Alessandro Del Piero'nun meşhur gol sevincinin aynısıydı.

Kenan, "Geçen yıl U19'da da bunu yapmıştım. Del Piero bir efsane" diyerek neden dil çıkardığını netleştirdi.

Massimiliano Allegri, ağustos ayında Kenan Yıldız'ı Udinese maçında sahaya sürmüştü. O maçtan sonra konuşan Kenan, "Allegri benim için harika bir koç. Bana saçımı kesmemi söylediğinden hemen yaptım. Bana sakin olmamı söyledi ve şans verdi" demişti.

Federico Chiesa'nın idmanda sakatlanmasının ardından ilk 11 şansı doğrudğunu anlamıştı Kenan Yıldız.

"Allegri bana oynayacağımı söyledi ama aslında emin değildi. Adımı ilk 11'de gördüğümde 'Vay canına' dedim, aslında biraz şoke oldum." diye anlatan milli futbolcu maçtan iyi uyuduğunu, normal hayatında ne yapıyorsa onları yaptığını, çünkü sakin olduğunu belirtti.

Peki Juventus'taki takım arkadaşları maçtan sonra ne söyledi?

Kenan gülümseyerek, "Maçtan sonra onlara yemek ısmarlamam gerektiğini söylediler. Biz bir takımız, taraftarlar ve başarı için savaşıyoruz. Sezonu önde bitirmek istiyoruz. Göreceğiz" diye anlattı.

Kenan Yıldız, Serie A'daki ilk golünün ardından gazetecilerin sorularına verdiği son yanıt ise rol modelleri oldu.

"Juventus'tan Zidane ve Del Piero'yu söyleyebilirim. Sonra tabii ki Messi ve Ronaldo. Bir tane rol modelim yok çünkü farklı pozisyonlarda oynayabiliyorum."

 

Kaynak: Haber Global TV