Kenan Yıldız Juventus'ta neden beklenen performansı gösteremiyor?

Kenan Yıldız Juventus İtalya Serie A
Kenan Yıldız Juventus'ta neden beklenen performansı gösteremiyor?

İtalya Serie A'da yeni sezon başladığında Vlahovic'in arkasında 10 numara gibi oynayan Kenan Yıldız iki maçta çok iyi performans göstermişti.

Ancak daha sonra Koopmeiners geldi ve bu pozisyonu aldı. Kenan Yıldız ise sol tarafa geçti. Bu değişiklikten sonra milli futbolcunun Juventus'taki etkinliği ciddi biçimde azaldı

Sezon başında 10 numaralı formayı alan Kenan Yıldız'ın inişli çıkışlı performans göstermesinin sahadaki konumundan kaynaklandığı düşünülüyor.

Mondo Primavera yaptığı Kenan Yıldız analizinde oyuncunun sıklıkla hücum kanat oyuncusu olarak kullanıldığını ancak burada tutarlı olamadığını savunuyor.

Haberde kanatta oynadığında kaleden uzaklaştığı ve oyun içinde kaybolma süresinin arttığı vurgulanıyor. Gazete bu pozisyonun Kenan Yıldız'ın ideal pozisyonu olmadığını belirtiyor.

Mondo Primavera'ya göre Kenan en iyi performansı hücuma yönelik bir orta saha oyuncusu olarak daha merkezde görev aldığında gösteriyor. Bu pozisyonda daha fazla hareket özgürlüğü olan genç yıldız, çizgiler arasındaki boşlukları daha iyi okuma yeteneğine sahip. Böylece asist yapabiliyor ve pozisyon yaratabiliyor.

Haberde Juventus'un 10 numarasından en iyi şekilde faydalanabilmesi için onu merkeze çekmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

10 numaralı formanın da bir baskı yaratmış olabileceğine de dikkat çekiliyor.

Haberin sonuç bölümünde Kenan Yıldız'ın tartışmasız bir potansiyeli olduğu ve henüz çok genç olduğuna vurgu yapılıyor. Milli futbolcunun gelişimini tamamlayabilmesi için birkaç sezona ihtiyacı olduğu düşünülüyor. Yapılan eleştirilerin de yanlış olduğu ve uygun rolde patlama yapacağı savunuluyor.