Karius, Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet etti! Yeni sezonda Bundesliga'ya dönüyor

Beşiktaş
Karius, Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet etti! Yeni sezonda Bundesliga'ya dönüyor

Geciken maaşlarını gerekçe göstererek Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet eden Karius'un yeni sezonda Bundesliga'ya döneceği iddia edildi.

Haber Global - Dış Haberler

Alman gazetesi Bild'de yer alan habere göre, koronavirüs salgını nedeniyle daha önce Almanya'ya dönme talebi yönetim tarafından reddedilen Karius, geciken maaş ödemelerini gerekçe göstererek FIFA'ya şikayette bulundu. Bunun üzerine FIFA, Beşiktaş'a bir uyarı mektubu gönderdi ve en kısa sürede kulübün oyuncuya ödeme yapması gerektiği hatırlatıldı. Siyah-Beyazlılarda kiralık olarak forma giyen Karius'un bu hamlesi, Alman kalecinin yeni sezonda Türkiye'de kalmayacağına yoruldu.

HERTHA BERLİN TRANSFERDE ISRARCI

Bir süredir Karius'un transferi için görüşmelerde bulunan Hertha Berlin, koronavirüs salgınının olumsuz ekonomik etkileri yüzünden bu görüşmeleri yavaşlatmış olsa da transferdeki ısrarı sürüyor.

Gelecek sezona deneyimli kalecisi Rune Jarstein'la forma mücadelesi verecek genç bir eldivenle başlamak isteyen Berlin ekibi, ilk etapta Karius'u Liverpool'dan düşük bir ücret karşılığında kiralamak istiyor. Bu teklifin Liverpool'u ikna etmemesi durumunda, sözleşmeye kiralama bitiminde geçerli olmak üzere, 8 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonu koydurmak da ihtimaller dahilinde.

West Ham United ve iki İngiliz kulübünün daha ilgilendiği belirtilen Karius'un, Berlin'de yaşayan kız arkadaşı Sophia Thomalla sebebiyle Bundesliga'ya dönmeyi istediği ve bu yüzden Hertha Berlin'in favori konumunda olduğunun altı çizildi.

Karius, 2016 yazında 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Mainz'dan Liverpool'a transfer olmuştu.

Beşiktaş Karius FIFA Liverpool Hertha Berlin Karius Beşiktaş